NaslovnaSport

Srbija je vicešampion Evrope u badmintonu!

Reprezentacija Srbije u sastavu Mihajlo Tomić, Sergej Lukić, Aleksandar Jovičić, Sara Lončar, Anđela Vitman i Nina Bogdanović osvojila je srebrnu medalju na Evropskom ekipnom prvenstvu za igrače do 17 godina.

Evropsko prvenstve je održano od 30. avgusta do 3. septembra u poljskom gradiću Gniezno gde sledi i šampionat Starog kontinenta u pojedinačnim konkurencijama.

Supertalentovana generacija našeg badmintona diplomski ispit u kategoriji U17 položila je sa čistom desetkom i tako najavila vanserijska dela na svetskoj badminton pozornici u najskorijoj budućnosti.

Umorni smo ali i izuzetno srećni, a nemamo vremena za odmor i slavlje pošto nam se nastavlja pohod ka medaljama u individualnom delu takmičenja. Ovo je svakako velika potvrda da se srpski badminton razvija u sjajnom pravcu i mislim da će dodatno pojačati samopouzdanje, koje je i pre ovoga bilo na visokom nivou, kako igrača tako i nas trenera. Hvala svim igračima na maksimalnom zalaganju, dali su sve od sebe i verujem da je ovo samo dobar zamajac za sve što nas očekuje u bližoj i daljoj budućnosti. Naša snaga je u posvećenosti, ljubavi, fanatičnom radu i jedinstvu. Od meča četvrtfinala, kada su nam se pridružile kolege i prijatelji iz Srbije, atmosfera na tribinama bila je za pamćenje a naši takmičari su dobili novi vetar u leđa. Na kraju smo ostvarili istorijski rezultat, kazao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir, koji sa pomoćnim trenerima reprezentacije, Draganom Antićem i Nikolom Mijačićem, čini Stručni štab Srbije na ovom takmičenju.

U utorak, 3. septembra, u Poljskoj su počele borbe za evropska odličja i u pojedinačnoj konkurenciji koje će trajati do 7. septembra. Naša reprezentacija će nastupiti u svim konkurencijama. U muškim singlovima igraće Jovičić i Lukić, u ženskim singlovima Lončareva i Vitmanova, u muškom dublu Tomić i Lukić, u ženskom dublu Bogdanovićeva i Vitmanova, a u mešovitim dublovima Jovičić i Bogdanovićeva, odnosno Tomić i Lončareva.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću našeg tima na Evropskom prvenstvu za igače do 17 godina u Poljskoj.