NaslovnaSport

Triatlon: Anja Davidović, Vladimir Kokanov, Dušan Zarić i Luka Gligorić prvaci Vojvodine

Na popularnom kupalištu Štrand, u Novom Sadu, 8. septembra održana je trka prvenstva Vojvodine u sprint triatlonu (0.75km plivanja – 20km bajka – 5km trčanja).
Organizatori trke su bili TK Dynamic i Vojvođanska Triatlonska Unija uz pomoć grada Novog Sada i STU.

TK Tamiš iz Pančeva je u Novi Sad otputovao sa 24 takmičara koji su u svoj grad doneli 12 medalja. Najuspešniji su bili Anja Davidović koja je bila najbrža juniorka i pobednica u apsolutnoj konkurenciji svih žena na trci. Pored nje „zlatni“ su bili i Vladimir Kokanov među juniorima, Luka Gligorić među starijim kadetima, Dušan Zarić među mlađim kadetima i Srđan Živojinović među mlađim seniorima, takmičari između 19 i 23 godine.

Mesto na podijumu su našli i:
– Petar Savić, bronza pioniri
– Vojin Davidović, srebro mlađi kadeti
– Aleksa Kežić, bronza mlađi kadeti
– Mila Antić, srebro starije kadetkinje
– Hana Gaćeša, bronza starije kadetkinje
– Bogdan Jelača, bronza stariji kadeti
– Dušan Lukić, srebro AG 3 takmičari od 41 do 50 godina.

Obzirom da se trka računa za takmičenje STU kup ovo su značajni rezultati i osvojeni bodovi koji će verovatno doneti odbranu titule najuspešnijeg kluba u Srbiji u ovom takmičenju.

Triatlon sezona u Srbiji će se završiti 22. septembra u Beogradu kada će se na Adi Ciganliji održati veliki triatlonski spektakl jer će se u jednom danu održati tri različite trke za različite takmičarske kategorije. Najpre će u ranim jutarnjim časovima biti održana trka otvorenog prvenstva Srbije u dugom triatlonu (1.9km plivanja – 90km bajka- 21.1km trčanja), nakon toga sledi trka prvenstva Beograda u akvatlonu za kadete a finale dana je trka Evropskog kupa za juniorke i juniore. Na svim ovim trkama učestvovaće veliki broj TeKaTejaca od kojih se očekuju dobri rezultati