KulturaNaslovna

Promocija novog romana za decu Gordane Vlajić „Zedsi“

Promocija neobičnog romana pod nazivom „Zedsi“, koji je napisala književnica iz Pančeva, Gordana Vlajić održana je u petak, 13. septembra, u Svečanoj sali Udruženja književnika Srbije u Beogradu.

Roman je objavila Izdavačka kuća „Pčelica“, a promociju su, pored pradstavnika izdavača – urednice Bojane Jovanović i Nevene Marković, marketing menadžerke – učinili zanimljivijom i dvoje mladih glumaca, Đorđe Mišina i Tamara Mladenović, koji su govorili odlomke.

 

 

Predstavljanju ove knjige za mlade, odnosno ovog romana za pripadnike ZED generacije (za sve rođene posle 2005. godine) prisustvovalo je četrdesetoro šestaka iz beogradske osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ i brojni književnici među kojima je bio i Ljubivoje Ršumović.
Svaki đak-zeds je dobio po knjigu koju im je autorka, nakon promocije, potpisivala.

 

 

Zašto u romanu piše da je hibridni, pitali su učenici.

Knjiga nosi podnaslov hibridni roman jer sadrži QR kodove kreirane za čitaoce romana, tako da pojedine junake ovog romana – čitaoci upoznaju i glasovno, objasnila je Gordana Vlajić.

Kako knjiga ima i svoju FB i instagram stranu, budući čitaoci mogu „dopisivati“ i obogaćivati svako naredno izdanje ovog romana, tako što će na društvene mreže „kačiti“ priče iz svog života, snimati šale, svoje muzičko instrumentalne tačke ili glumače role.

Posetioci FB i instagram stranica ZEDSI će svojim lajkovima birati najuspelije snimke, a konačnu reč – šta će „ući“ u sledeća izdanja ZEDSA, imaće urednica „Pčelice“ sa svojim saradnicima uključujući i autorku, Gordanu Vlajić.

 

Autorka fotografija: Ljiljana Crnić
Autorka teksta: G.V.