DruštvoNaslovna

Radulović: sledećeg vikenda Pančevo će biti bez vode 36 sati, a biće obezbeđene cisterne

JKP „Vodovod i kanalizacija“ najavilo je da će zbog neophodnih radova na zameni ventila na Filter postrojenju bez vode ostati celo Pančevo, Starčevo, Omoljica, Banatski Brestovac, Ivanovo, Jabuka, Glogonj, Kačarevo, Dolovo i Stari Tamiš, od petka, 27. septembra od 18 sati do nedelje, 29. septembra u 6 sati.

Kako i sam direktor Vodovoda, Aleksandar Radulović kaže, nisu u pitanju tri dana već 36 sati, a u pitanju su neophodni radovi kako bi se grad i sela nesmetano i ubuduće snabdevali vodom.

Aleksandar Radulović, direktor pančevačkog Vodovoda kaže da su ovi radovi na rekonstrukciji Filter postrojenja počeli još u martu, a da je sada na red došla i zamena starih ventila zbog čega sledeće subote neće biti vode.

U međuvremenu smo nabavili materijal, sklopili ugovor s izvođačem Feromont iz Beograda, počeli pripremne radove i 27. i 28. septembra je finale svega ovoga kada ćemo moći i morati da stare ventile zamenimo novim. Ovo nam omogućava da možemo normalno da radimo na Filter postrojenju i da ne strepimo od nekih havarija koje mogu da se dese zbog starosti opreme. U pitanju su radovi koji će nam omogućiti da sa velikom sigurnošću i dalje radimo i da nemamo brige oko budućeg snabdevanja grada vodom, objasnio je Radulović.

Kako kaže, radovi su veliki i dosta obimni u smislu težine same opreme i veoma loše pristupačnosti za montažu.

To je sve u šahtovima ispod zemlje, jako teško se prilazi. Šrafovi kojima su stari ventili montirani su jako stari. Sve će to biti jako teško da se izvadi, ali mi sad radimo sve da bismo omogućili da u momentu zamene sve ide glatko, da ne bude stvari koje nismo predvideli. Nastojaćemo da grad što kraće ostane bez vode, i da naši građani, kad već moraju da trpe ovaj prekid u vodosnabdevanju, to bude što kraće. Gledamo da radovi budu izvedeni maksimalno brzo kako bi grad što pre dobio vodu, objasnio je Aleksandar Radulović.

Radulović najavljuje da će se radovi završiti za 36 sati, koliko je najavljeno da će biti obustave isporuke vode i da će za to vreme u gradu i svim naseljenim mestima biti raspoređen adekvatan broj cisterni.

O tome ćemo naknadno da obavestimo građane. Sada je još rano, ne bih da stvaramo veliku konfuziju jer je i sama vest da neće biti jedan dan grad bez vode bila prilično alarmantna. Pravovremeno ćemo, sledeće nedelje, sve građane da obavestimo o mestima gde će u subotu, 28. septembra biti postavljene cisterne. Mi ćemo se truditi i planiramo da taj posao bude gotov i za manje od 36 sati. To je uobičajen i normiran rok za ovu vrstu posla, ali ćemo se truditi da svim pripremnim radovima omogućimo da ovaj posao završimo i ranije, tako da već u nedelju ujutru ili u subotu kasno uveče građani imaju vodu za piće u svojim domovima, rekao je Radulović.

JKP Vodovod i kanalizacija Pančevo apeluje na građane da pravovremeno obezbede odgovarajuću količinu vode potrebnu za normalno funkcionisanje njihovog domaćinstva i zahvaljuje svojim potrošačima na ukazanom poverenju i razumevanju.