InformacijeNaslovna

JKP Grejanje: uskoro tople probe u Pančevu

U okviru završnih priprema za grejnu sezonu koja će, prema gradskoj Odluci o snabdevanju toplotnom energijom u Pančevu, početi 15. oktobra, JKP „Grejanje“ u Pančevu će obavljati funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja od utorka, 1. oktobra, do četvrtka, 10. oktobra.

Ove probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, čime se uporedno proverava funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a po potrebi i pojedinih grejnih instalacija, kako bi se proizvodna i distributivna postrojenja što bolje pripremila za predstojeću grejnu sezonu.

Funkcionalne probe ne podrazumevaju početak grejne sezone, već proveru rada sistema u hladnom-dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

JKP „Grejanje” apeluje na korisnike da u ovom periodu ne upućuju reklamacije Dispečerskom centru ukoliko im radijatori nisu topli, već da prvenstveno obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija. Ukoliko primete curenje vode iz instalacija, korisnici bi trebalo kvar da prijave Dispečerskom centru JKP „Grejanje“ pozivom na broj telefona 013/315-400. U ovom periodu na navedeni telefon će biti moguće prijaviti samo curenje vode iz instalacija.

Tek po okončanju funkcionalnih proba sistema daljinskog grejanja, predstoje tople probe koje će se, u zavisnosti od vremenskih uslova, sprovoditi od 10. do 15. oktobra.

U Javno komunalnom preduzeću „Grejanje“ tokom letnjih meseci obavljen je redovan remont sistema daljinskog grejanja, a uporedo su sprovedeni i radovi investicionog održavanja opreme i toplovodne mreže. Sve ove aktivnosti će omogućiti da sistem daljinskog grejanja bude spreman za start nove grejne sezone.

izvor: JKP Grejanje