Informacije

Plandište: prijavi se za Akademiju omladinskog preduzetništva

„Akademija omladinskog preduzetništva“ je projekat zasnovan na obučavanju mladih sa ciljem razvijanja preduzetničkih ideja u nerazvijenim opštinama (III i IV kategorije) sa teritorije Republike Srbije.

Deset timova učesnika, mladih od 19 do 30 godina, proći će kroz ovaj tromesečni intenzivni program koji će im omogućiti da razviju svoju početničku ideju, od nje naprave biznis plan, pripreme poslovne predloge za njenu implementaciju i predstave je stručnom žiriju.

Projekat se sprovodi uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Ambasade Kraljevine Danske.

Projekat se sprovodi u sledećim fazama:

Info dani
Akademija omladinskog preduzetništva
Razvoj i rad na ideji
Ceremonija zatvaranja

Kako bi se promovisala ideja omladinskog preduzetništva i privukla pažnja mladih, u opštinama treće i četvrte kategorije biće organizovano 10 info dana. Ove dane, pratiće i otvoren poziv za prijave timova i podnošenje preduzetničkih ideja.

Putem organizovane veb kampanje i uz pomoć naših lokalnih partenra, očekujemo da sakupimo više od 20 preduzetničkih ideja, od kojih će se za učešće na Akademiji, odabrati najboljih 10.

Odabrani timovi će učestvovati u petodnevnoj Akademiji koja će se održati u nekom od planinskih odmarališta u Srbiji. Ovde će učesnici proći kroz intenzivan program obuke, koji će se sastojati od 3 dnevna predavanja, radionica, razgovora sa mentorima i vežbe „speed dating“ sa potencijalnim investitorima.

Nakon povratka kućama, svi timovi imaće dodatnih mesec dana za razvoj svoje ideje i dostavljanje detaljnog biznis plana, zasnovanog na predavanjima i instrukcijama stečenim na Akademiji. U toku ove faze, učesnici će imati dva nedeljna vebinara, kao priliku za sticanje novih znanja i veština. Od deset timova, biće odabrano najbonjih pet, na osnovu biznis planova, koji će biti pozvani na ceremoniju zatvaranja u Nišu.

Ceremonija zatvaranja u Nišu, organizovana u saradnji sa organizacijom ENECA, zamišljena je kao jednodnevan događaj za pet najboljih timova sa Akademije i stotinak pripadnika mladih i ključnih aktera startap zajednice u Nišu.

Ceo program biće organizovan radi ostvarivanja dugoročnog uticaja, ohrabrivanjem mladih ljudi da postanu preduzetnici i podsticanjem saradnje između svih prisutnih aktera na našem događaju.

Timovi će imati priliku da predstave svoje ideje stručnom žiriju i investitorima, u nadi da će privući njihovo interesovanje za investiranje u njihov poslovni predlog. Omogućujući mladim preduzetnicima da upoznaju potencijalne partnere i investitore, želimo da dostignemo njihovu samoodrživost i povećamo mogućnost njihovog uspeha na tržištu.

Više informacija možete pogledati na https://akademijapreduzetnistva.rs/