NaslovnaSport

Ragbi: Borac iz Starčeva prvi na tabeli u okviru Prvenstva Srbije

U prethodna dva vikenda Starčevo je bilo domaćin kadetskih turnira u okviru Prvenstva Srbije. Treći završni turnir održaće se prvog vikenda novembra verovatno u Beogradu.

Prvi turnir održan je u nedelju, 6. oktobra na kojem su učestvovale ekipe Crvene zvezde, Rada, GRK Vršca i domaćina Borca iz Starčeva.

Kadeti Borca su pokazali snagu i moć na terenu i sa tri pobede ubedljivo osvojili prvi turnir. Redom su se ređale pobede protiv ekipa: Crvena zvezda sa 19-0, Vršac sa 46-7 i na kraju Rad sa 26-7.

Plasman posle prvog turnira je bio sledeći:

1 Borac 10 bodova
2 Rad     8 bodova
3 Vršac  6 bodova
4 Crvena zvezda 4 boda

Trener Borca Radivoj Ćosić nije krio zadovoljstvo.

Znao sam da su nam deca dobra, ali da su ovoliko dominantni to je iznenađenje i za mene. Na ovaj način su deca iskazala zahvalnost klubu zbog dobro odrađenih priprema na Divčibarama i gostovanju u Kečkemetu na proslavi 40 godina ragbija gde su u konkurenciji 20 klubova iz Austrije, Slovačke, Rumunije, Bosne, Hrvatske, Srbije i Mađarske osvojili četvrto mesto, rekao je Ćosić.

 

 

Drugi turnir u okviru Prvenstva Srbije održan je 13. oktobra i to je ujedno bio i turnir „Otvorenog prvenstva Vojvodine“. Pored Borca, na turniru su se takmičile i ekipe Dinamo 1954, Rad, GRK Vršac i Loznica.

Ekipa Borca je potvrdila svoju dominaciju tako što je redom savladala Loznicu 29-0, Dinamo 1954 10-7, Vršac 21-5 i odigrala 0-0 sa ekipom Rada.

Ekipa Dinamo 1954 je u prvom kolu savladala Rad 7-0, zatim Loznicu 20-0 izgubila je od Borca 7-10 i odigrala nerešeno sa Vršcem 12-12.

Plasman posle drugog turnira je sledeći:

1 Borac              20 bodova
2 Rad                 14 bodova
3 Vršac              10 bodova
4 Dinamo 1954   8 bodova
5 Crvena zvezda  4 boda
6 Loznica             2 boda

Igor Tomašić, trener mlađih kategorija Borca je izjavio da sada još jedan pehar, „Otvoreno prvenstvo Vojvodine“, krasi njihove vitrine.

Pred nama je još jedan turnir u okviru Prvenstva Srbije. Trenutno imamo lepu zalihu bodova, ali idemo na pobedu kako bi se okitili i titulom državnog prvaka, rekao je Tomašić.

Vladimir Ambruš, trener Dinama 1954 nam je rekao da njegovi igrači umalo da od gotovog naprave veresiju.

Osvojili smo drugo mesto na turnir zbog boljeg međusobnog skora sa ekipom Rada jer imamo isti broj bodova. Bila nam je potrebna pobeda u poslednjoj utakmici turnira protiv Vršca, ali moji momci su ušli opušteno i to im se obilo o glavu. Srećom po nas utakmica je završena nerešeno, rekao je Ambruš.

Đurica Beneč, trener GRK Vršac kaže da rad sa ovom decom polako daje rezultate.

Ako nastavimo ovim tempom, za 2-3 godine imaćemo kvalitetne juniore, a zatim i seniore. Ovi turniri pokazuju da se najbolji ragbi igra u Južnom Banatu i želimo da nastavimo istim tempom, kazao je Beneč.

Predsednik Ragbi saveza Vojvodine Dragan Sekulović ističe da je ovo treća godina za redom da se organizuje Otvoreno prvenstvo Vojvodine.

Ostaje žal što nije bilo više ekipa, ali polako rastemo iz godine u godinu. S obzirom da je ovo otvoreno prvenstvo sledeće godine očekujemo i ekipe iz inostranstva. Meni je pripala ta čast da ovogodišnjem pobedniku uručim pehar a izuzetno mi je drago što su na turniru bile prisutne i devojke i to u ekipi Loznice i domaćina Borca koja je ujedno i kapiten ekipe, zaključio je Sekulović.

Foto: Radivoj Ćosić
Tekst: Marko Sekulović