InformacijeNaslovna

Kovačica: u toku konkurs za dodelu sredstava lokalnim organizacijama za sprovođenje projekata u okviru Programa podrške lokalnoj zajednici

Privredno društvo „Electrawinds K-Wind“ doo Kovačica, nosilac projekta Vetropark „Kovačica“, raspisao je javni poziv – konkurs za dodelu sredstava lokalnim organizacijama za sprovođenje projekata u okviru Programa podrške lokalnoj zajednici.

Program podrške lokalnoj zajednici sprovodi društvo „Electrawinds K-Wind“ doo kao nosilac izgradnje projekta Vetropark „Kovačica“ vođeno idejom da pomogne što širem krugu organizacija sa teritorije opštine Kovačica, kao području na kojem investira i posluje, i da podrži što veći broj kvalitetnih projekata koji će doprineti unapređenju kvaliteta života u lokalnoj zajednici tokom 2020. i 2021. godine.

Na konkursu mogu učestvovati sve organizacije čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave, kao i sva udruženja građana i sportska udruženja i klubovi koji su registrovani i obavljaju svoje aktivnosti na teritoriji opštine Kovačica.

Dobijena sredstva se mogu koristiti za sledeće namene:
– zaštita i unapređenje životne sredine;
– projekti infrastrukturnog unapređenja;
– obrazovanje;
– podrška mladima;
– sport;
– promocija obnovljivih izvora energije;
– inovacije.

Neophodno je popuniti obrazac prijave koji se može preuzeti sa internet stranice vetroparka „Kovačica“ (www.vpkovacica.rs) i zajedno sa detaljnim opisom projekta za koji se traže sredstva poslati, potpisanog od strane odgovornog lica, na e-mail adresu donationvpkovacica@newenergy.rs.

Svaki podnosilac prijave ima pravo da podnese prijavu za samo jedan od svojih projekata, navodi se na sajtu Opštine Kovačica.

Rok za podnošenje prijava je 15. decembar 2019.