AktuelnoDruštvoNaslovna

Otvorena fabrika nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ u Subotici

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas u Subotici fabriku nemačke kompanije „B+B Thermo-Technik GmbH“ za proizvodnju termotehničkih senzora, koja će, kako je najavljeno, zaposliti 100 radnika.

Reč je o investiciji vrednoj milion evra.

 

 

Ova kompanija posluje od 1984. godine sa sedištem u Nemačkoj, a proizvodne pogone, pored Subotice, ima i u Holandiji, Kini i Hongkongu.

Fabrike koje vidimo danas, ovde u Industrijskoj zoni u Subotici, simboli su privredne saradnje sa zemljama iz celog sveta. Spremni smo za nova direktna ulaganja u zonama koje smo izgradili i opremili širom AP Vojvodine. Cilj nam je da stopa nezaposlenosti u AP Vojvodini bude ispod osam procenata i to će biti naš najznačajniji rezultat, naglasio je Igor Mirović.

 

 

Kako je predsednik rekao, Nemačka prednjači u ulaganjima na teritoriji AP Vojvodine i to je za nas veoma važno, što zbog zapošljavanja naših ljudi, što zbog tehnologije koja stiže sa nemačkim kompanijama.

Dosadašnja nemačka ulaganja u AP Vojvodini dostigla su 1,4 milijarde evra, a trenutno radi oko 50 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 60.000 radnika u našoj zemlji, od toga 22.000 radnika u AP Vojvodini, istakao je Mirović.

 

 

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da i ova godina protiče u jačanju privredne saradnje sa Nemačkom i zahvalio svim investitorima koji ulažu u Subotici, jer danas u Industrijskoj zoni radi 6.000 radnika.

Direktor „B+B Sensor Solutions d.o.o.“ u Subotici Danijel Špehar izjavio je da je danas veliki dan za ovu kompaniju, jer su joj, kako je rekao, dolaskom u Srbiju, u AP Vojvodinu, otvorene mnoge poslovne mogućnosti i pružena prilika za upoznavanje mladih stručnjaka koje imamo, a u planu je i premeštanje proizvodnih linija iz Kine u našu zemlju.

 

 

Otvaranju fabrike prisustvovali su i savetnik predsednika Republike Srbije za privredu Jorg Heskens i prva sekretarka i šefica Odseka za ekonomsku saradnju Ambasade SR Nemačke Leoni Rajmers.