DruštvoNaslovna

Taktičko-pokazna vežba Žandarmerije i čas samoodbrane u Žablju

Odred Žandarmerije Novi Sad izveo je taktičko-pokaznu vežbu i čas samoodbrane u parku u centru Žablja. Osim prikaza opreme, taktičko-pokazne vežbe i časa samoodbrane, instaliran je i alpinistički park za decu.

Potpukovnik policije Milan Popović rekao je da je cilj vežbe saradnja sa građanima, naročito sa decom.

Tokom vežbi, prikazali smo im opremu, veštine i sve ono čime policija i žandarmerija raspolažu na održavanju stanja bezbednosti na nivou koji je potreban za odlično funkcionisanje, rekao je Popović.

 

 

Osim što je deci omogućeno da se u bezbednom okruženju oprobaju u veštinama poput ziplajna, penjanja uz uže, prelaženje prepreka putem užeta, vožnje službenim kvadovima, mogli su da vide taktičku vežbu lišavanja slobode lica koja se udaljavaju, odnosno beže putničkim vozilom.

 

 

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić zahvalio se odredu Žandarmerije Novi Sad što su omogućili da se u Žablju po prvi put organizuje takav vid vežbe.

 

 

Građani opštine, a prevashodno oni najmlađi, imali su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa radom žandarmerije na njima prilagođen način, učestvujući u mnogobrojnim aktivnostima, kazao je Božić.

 

 

Izvor: www.zabalj.rs