DruštvoNaslovna

Donacija NIS-a Mašinskoj školi u Pančevu

Kompanija NIS uručila je donaciju Mašinskoj školi „Pančevo“, koja se sastoji od industrijske opreme iz Rafinerije nafte u Pančevu, neophodne za uspešnu realizaciju praktične nastave u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ovi rezervni delovi, koje je kompanija NIS donirala Mašinskoj školi „Pančevo“, imaju veliku ulogu u uspešnoj realizaciji praktične nastave. U pitanju je industrijska oprema koju nam je kompanija NIS ustupila, a koja će nam omogućiti da učenike što više upoznamo sa industrijskim komponentama i što bolje pripremimo za rad u procesnoj industriji, izjavila je Danijela Vučić, nastavnik mašinske grupe predmeta u ovoj školi.

Donacija je realizovana na osnovu Memoranduma o saradnji koji su kompanija NIS i Mašinska škola „Pančevo“ potpisali u septembru 2017. godine. Ovaj memorandum podrazumeva unapređenje procesa odvijanja nastave radi obezbeđivanja uslova za prilagođavanje školskog programa i školovanje kadrova za poslovne potrebe Rafinerije nafte „Pančevo“.

 

 

U skladu sa tim, uz podršku NIS-a kroz program „Energija znanja“, škola je početkom ove godine dobila kabinet za mehatroniku, opremljen savremenom didaktičkom opremom za izvođenje vežbi i sticanje praktičnih znanja, kojom se simuliraju realni uslovi procesne industrije. Takođe, u konsultaciji sa inženjerima Rafinerije nafte u Pančevu, u Mašinskoj školi je dopunjen i prilagođen nastavni program za obrazovni profil tehničar mehatronike, čime su stvorene okolnosti za školovanje kadrova za potrebe Rafinerije.