DruštvoNaslovna

Pančevo: Funkcioneri SNS čistili Potamišje i kej

Aktivisti i funkcioneri Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Pančevu čistili su 16. novembra tokom prepodneva Potamišje i kej. Oni su sakupljali smeće, papire i kese na tamiškom Keju jer su ličnim primerom želeli da pokažu kolektivnu svest i kako bi grad trebalo da izgleda.

Prema rečima Saše Pavlova, gradonačelnika Pančeva, Gradski odbor SNS je želeo da na ovaj način skrene pažnju građanima koliko je važno da nam grad bude čist.

U akciji je učestvovala i gradska menadžerka Maja Vitman koja je istakla da su ovom akcijom članovi Srpske napredne stranke pokazali lokalnu odgovornost, ocenjujući da se ovakvim primerom utiče na svest građana.

U Pančevu se tokom cele godine organizuje nekoliko akcija u okviru kojih se čisti reka Tamiš, ali je važno da i priobalje bude čisto, rekla je Katarina Banjai, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine.

Unija mladih gradskog odbora SNS često organizuje ovakve akcije, pokazujući društvenu odgovornost, istakao je Marko Mladenović.

Sav sakupljeni otpad prenet je kamionima JKP „Higijene“ na gradsku deponiju.

Iz Gradskog odbora SNS-a u Pančevu najavljuju da će i u narednom periodu biti organizovane slične akcije u gradu, ali i u selima.