Некатегоризовано

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u poseti opštini Žabalj

Ministar sporta i omladine u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je sportiste u opštini Žabalj. Udovičić je posetu započeo na terenu FK „Bačka 1923“ u Đurđevu, kad je razgovarao sa predsednikom kluba i mladim fudbalerima.

Nakon toga se uputio u žabaljsku sportsku halu, gde su ga dočekala deca iz žabaljske osnovne i srednje škole, kao i mladi košarkaši KK ”Difens” iz Žablja i rukometaši RK ”Hajduk” iz Čuruga, sa kojima je i nakratko zaigrao na terenu.

Hvala predsedniku Opštine Božiću jer je pokazao da i te kako u prvi plan stavlja omladinsku politiku i razvoj sporta, i što iz godine u godinu opredeljuje sve veći budžet za razvoj sporta. Danas smo mladim sportistima iz opštine Žabalj donirali dva gola, dve košarkaške table sa obručima, mrežu za odbojku i 40 lopti, sve to za razvoj školskog sporta. Nastojaćemo da i u narednom periodu nastavimo sa ovim trendom, i pomognemo mladim, kako bi u nekom budućem periodu dobili vrhunske profesionalne sportiste, rekao je ministar Vanja Udovičić.

 

 

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić najpre se zahvalio ministru Udovičiću na današnjoj poseti opštini Žabalj.

Opština na godišnjem nivou izdvaja preko 15 miliona dinara za razvoj sporta, za sportske klubove, za školski sport i organizaciju manifestacija. Trudimo se da ulažemo što više, kako bi se što više dece bavilo sportom, kako bismo sutra imali vrhunske sportiste koji bi postizali iste takve rezultate. Lokalna samouprava kontinuirano radi na rešavanju i poboljšanju infrastrukturnih uslova, pre svega na izgradnji novih sportskih objekata i rekonstrukciji postojećih. Ostalo nam je još da završimo rekonstrukciju hale u Čurugu, kako bismo onda imali zatvorene sportske dvorane u opštini. Istakao bih borilačke sportove i klub na koji smo najviše ponosni, Veslački klub „Čurug“, čiji članovi ostvaruju vrhunske rezultate, kako na republičkim takmičenjima, tako i na svetskom nivou, naglasio je Božić.

 

 

Nakon obilaska ministar Vanja Udovičić i predsednik Opštine Čedomir Božić razgovarali su o predstojećim planovima i projektima u oblasti sporta, a koji će da se realizuju na teritoriji opštine Žabalj, koji će u mnogome dorineti odgovornom ponašanju u oblasti sporta na ovoj teritoriji.

izvor: www.zabalj.rs