DruštvoNaslovna

Pančevo: popločana Vardarska ulica, radiće se i u drugim delovima MZ Centar

U naselju Sodara koje pripada Mesnoj zajednici Centar danas su počeli radovi na popločavanju ulaza zgrada u Vardarskoj ulici. Biće urađena i nivelacija terena i planirano je da se kompletni prolazi između zgrada završe do kraja novembra u delu naselja koje obuhvata Moravsku i Vardarsku ulicu u naselju Sodara.

Stanovnici Vardarske i Moravske ulice decenijama su gazili kroz blato kada padne kiša jer se kompletan teren podigao zbog višedecenijskog zapuštanja. Saradnjom građana i mesne zajednice Centar ovaj potez se renovira.

Stanarka u Ulici Vardarskoj je veoma zadovoljna što danas započelo za zamenom ploča ispred ulaza u ovoj ulici.

Radujem se što se počelo sa ovom zamenom ploča, stvarno nam je bilo potrebno ovako nešto. Svaka kiša kad padne ili bilo kakve nevreme, ovuda se nije moglo proći, kazala je ona.

Jedan od stanara kaže da je zadovoljan što će pešaške staze biti presvučene, jer su u kišnom periodu bile pod vodom i onemogućavale normalno kretanje ljudi u samom naselju između zgrada.

Zadovoljan sam što će nam rešiti dugogodišnji problem od kišnih voda i što će nam biti osvetljeno ovde. Mislim da će se pešaci bezbednije kretati u naselju kad padne kiša, izjavio je jedan od stanara u Vardarskoj ulici.

Dragan Ostojin iz MZ Centar je podsetio da je naselje Sodara problematično po pitanju trotoara i staza.

Na inicijativu građana i u skladu s planom i programom mesne zajednice Centar danas su započeti radovi na postavljanju trotoara. Biće i drugih aktivnosti u naselju Sodara i svim drugim naseljima koja su u sastavu Mesne zajednice Centar. Što se tiče Mesne zajednice biće sanirano više sportskih terena, kao i trotoari i pristupi naseljima. Nakon Sodare, imaćemo radove u Zelengori. Pokušaćemo da sve neuralgične tačke u Mesnoj zajednici saniramo dok ne dođe loše vreme, rekao je Dragan Ostojin.

 

 

Kada je reč o Moravskoj ulici biće zamenjene dotrajale ploče kod ulaza 10 i 12. Ukupna dužina je oko 120 metara. Kao i u Vardarskoj ulici, ploče će se ručno skidati, zatim raditi iskop zemlje i nasipanje. Priprema i nivelisanje šahti će takođe biti urađeno radi priprema za asfaltiranje ispred zgrada koje su niže. Iznivelisaće se i asfaltirati teren od ulaska u zgradu do staze ispred brojeva 10 i 12 u Moravskoj ulici.

U naselju Sodara su farbana parking mesta, mesta za invalide, sportski tereni, postavljeni zaštitni stubovi u Drinskoj i iscrtane linije na biciklističkim stazama u Uici Žarka Zrenjanina.