KulturaNaslovna

Dragana Milošević: Opština Žabalj primer razvoja kulture u manjim sredinama

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević danas je, u okviru posete opštini Žabalj, obišla Narodnu biblioteku „Veljko Petrović“, da bi potom zajedno sa predsednikom Opštine Čedomirom Božićem i pomoćnikom predsednika Sergejom Zaporošcem obišla i rekonstruisanu pozorišnu salu, koja je deo zgrade Opštine Žabalj.

Prema rečima Dragane Milošević, Opština Žabalj je primer kako jedna lokalna samouprava može i treba da ulaže u obnovu objekata kulture i kulturne manifestacije. S obzirom na to da se u okviru ove opštine nalaze i naselja Gospođinci, Čurug i Đurđevo, kako naglašava, rekonstrukcija pozorišne sale, kao i biblioteke, bila je više nego neophodna.

 

 

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama zato će i nadalje biti dobar partner u svim projektima koji podstiču razvoj kulture uopšte, istakla je Miloševićeva i dodala da će se pomoći i Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“ u otkupu značajnih i vrednih knjiga.

Ovom prilikom predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić i njegov pomoćnik Sergej Zaporožac izrazili su zadovoljstvo što imaju partnera u Pokrajinskoj vladi, jer brojne kulturne aktivnosti, manifestacije i pozorišna gostovanja zahtevaju i zajednička ulaganja.

 

 

Nakon radnog sastanka, Dragana Milošević je posetila „Format Žabalj“, koji je od prošle godine prvi i jedini medijski portal u toj opštini. Tom prilikom domaćine je upoznala sa mogućnostima konkursne podrške za njihove programske sadržaje.

Izvor: PS za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama