DruštvoNaslovna

Sledeće godine dve nove fabrike u Industrijskoj zoni Bačke Topole

U Industrijskoj zoni Bačke Topole kompanija “Midmas” završila je s radovima na objektu i u toku je opremanje neophodnih mašinama i proizvodnom linijom.

Otvaranje fabrike se očekuje početkom 2020. godine. Iako je ranije bilo najavljeno da će ovo lokalno preduzeće da fabriku u Industrijskoj zoni otvori do kraja godine kako bi povećali proizvodnju, otvaranje su pomerili.

Da podsetimo, “Midmas” se bavi proizvodnjom elektrouređaja. Reč je otvaranju novog i modernog pogona za proizvodnju sa grejanjem i hlađenjem, savremenom kontrolom magacina i kontrolom proizvoda na površini od 1.350 metara kvadratnih.

A 2020. godine Industrijska zona će biti bogatija za još dve nove fabrike i to austrijsko-nemačku kompaniju „Potker” koja već koja već ima jednu fabriku u industrijskoj zoni i „Bački organik” za organsku preradu mesa, najavljuju čelnici Bačke Topole.

Kako bi se privukao što veći broj investitora opština Bačka Topola je nastavila sa proširenjem Industrijskog parka, a u planu je i izgradnja južne obilaznice koja će da poveže staru i novu Industrijsku zonu.

Mlekara je odložila za naredenu godinu zapošljavanje 50 radnika, zbog problema sa strujom, rekao je predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić.

L.V.
Foto: Sandra Iršević

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Opštine Bačka Topola” koji je realizovan uz podršku Opštine Bačka Topola. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” I redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Bačka Topola.