AktuelnoDruštvoNaslovna

Pančevo: zakazana vanredna sednica Skupštine – ATP postaje Pantransport

Sednica Skupštine grada Pančeva zakazana je po hitnom postupku za petak, 20. decembar, s početkom u 10 sati, sa jednom tačkom dnevnog reda.

U pitanju je razmatranje Predloga teksta Ugovora o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću „Pantransport” Pančevo, koje će se formirati umesto dosadašnjeg ATP-a, nakon dodeljene koncesije za javni prevoz. Nakon 71 godine JKP ATP prestaće da postoji, a novoosnovano preduzeće za prevoz putnika nosiće naziv „Pantransport“ Pančevo.

Da podsetimo, na sednici Skupštine grada 25. neovembra odbornici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti za javnu uslugu poveravanja obavljanja delatnosti domaćeg linijskog prevoza putnika na teritoriji Grada Pančeva i izgradnju nove autobuske stanice. Dva dana kasnije, 27. novembra, Grad Pančevo i grupa ponuđača koju čine Privredno društvo „Saga trans“ d.o.o. Beograd, preduzeće za unutrašnju i spoljnu trgovine „Dumeco“ d.o.o. Beograd, Društvo za saobraćaj, turizam i trgovinu „Trans-jug“ d.o.o. Obrenovac, sa podizvođačem „Apex solution technology“ d.o.o. Beograd, zaključili su Javni ugovor za dodelu koncesije.

Prema tom dokumentu obaveza koncesionara je da osnuje Zajedničko privredno društvo i otvori račun posebne namene odmah nakon zaključenja ugovora, a najkasnije u roku od 30 dana od dana zaključenja čime se stiču uslovi da se donesu sva neophodna akta, kako bi se dobile potrebne licence za rad.

Izvestilac povodom ovog predloga na sednici Skupštine grada biće Bojan Bojanić, koordinator Radne grupe za realizaciju javnog ugovora i direktor JKP ATP Pančevo.

Sednica će početi u petak, 20. decembra u 10 sati.