DruštvoNaslovna

ComNet osuđuje pretnje smrću upućene predsedniku Srbije

Udruženje elektronskih medija ComNet najoštrije osuđuje monstruozne pretnje smrću upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću od strane sociološkinje Vesne Pešić putem društvene mreže Tviter.

Ovakvi brutalni istupi u javnosti i pretnje u kojima se pominje „cev u glavu“, su apsolutno nedopustivi u bilo kom demokratskom društvu i ne smeju biti način komunikacije javnih ličnosti, pogotovo onih koji sebe smatraju intelektualcima i pretenduju da se bave politikom.

Umesto da svojim delovanjem daju dobar primer i doprinesu daljoj demokratizaciji društva, pojedinci, među kojima je i Pešićeva, doprinose širenju govora mržnje, stvaranju tenzija i učestvuju u skandaloznoj hajci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a često i na članove njegove porodice, što je presedan u dosadašnjoj političkoj praksi.

Zato, kao udruženje koje okuplja medije i koje ima direktan kontakt sa javnošću, apelujemo da hitno prestane monstruozna hajka na predsednika Srbije, pogotovo imajući u vidu značaj institucije predsednika države, koja sama po sebi zahteva poštovanje, bez obzira na politička opredeljenja.

Takođe, još jednom ističemo neophodnost prestanka govora mržnje i nasilja, u najboljem interesu svih građana Srbije i stvaranju uslova za razvoj kulture dijaloga u društvu.

 

Saopštenje Udruženja ComNet