DruštvoNaslovna

Fondacija Novak Đoković zainteresovana za ulaganje u Pančevo

Fondacija Novak Đoković izrazila je želju da se uključi u projekat rekonstrukcije, adaptacije i opremanja starog objekta Osnovne škole “Branko Radičević”, i prenamenu pomenutog objekta za potrebe Predškolske ustanove “Dečja radost” u Pančevu.

Oni su izrazili želju da pomognu Pančevu u rešavanju problema nedostatka prostora, odnosno da se što većem broju dece iz centra grada omogući kvalitetno predškolsko obrazovanje i srećnije detinjstvo.

Fondacija Novak Đoković, koja se već trinaest godina na različite načine bavi ranim razvojem dece, za cilj u 2020. godini, postavila je podizanje kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije. Žele da omoguće što većem broju dece pristup kvalitetnom predškolskom vaspitanju i obrazovanju i šansu da rastu i razvijaju se u stimulativnom i bezbednom okruženju.

Predstavnici Fondacije Novak Đoković, decembra prošle godine, već su obišli lokaciju i sa gradskim čelnicima, na obostrano zadovoljstvo, učinili prvi korak ka ostvarenju ovog cilja.

Takođe, Fondacija Novak Đoković potpisala je sa Pozorištem lutaka “Pinokio” u Beogradu ugovor o donaciji za rekonstrukciju ovog objekta.

Donacija vredna više od 8 miliona dinara podrazumeva nabavku 126 stolica za pozorišnu salu iz koje su sedišta već izneta, novi scenski pod i komplet specijalnih scenskih zavesa, a finansiraće i deo adaptacije stolica u postojećoj sali, u iznosu od 650.000 dinara.