DruštvoNaslovna

Pančevo: Počela izgradnja vodovodne mreže u Bore Šipoša

Pančevo nastavlja sa komunalnim opremanjem različitih delova grada i jedna od aktivnosti je izgradnja i rekonstrukcija vodovodne mreže, kako bi se obezbedilo stabilno vodosnabdevanje građana.

U naselju Topola, u Ulici Bore Šipoša počela je izgradnja nedostajuće i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže.

Izgradnjom nove vodovodne mreže stvoriće se uslovi za priključenje novih stambenih i poslovnih objekata u ovoj ulici, a stari vodovodni pocinkovani priključci biće zamenjeni novim.

 

Maja Vitman, gradska menadžerka

 

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da će ova već prilično u lošem stanju i devastirana vodovodna mreža u Ulici Bore Šipoša biti kompletno rekonstruisana.

Time će se rešiti tekući problemi. Radovi se izvode u deonici od Ulice Toze Marković do Olge Petrov i ukupna dužina trase gde se izvode radovi je 712 m. Na prvom mestu domaćinstva će dobiti komletno nove priključke, odnosno stari pocinkovani biti zamenjeni novim, a svi poslovni objekti koji gravitiraju u ovom delu grada će imati mogućnost novih priključaka, rekla je Vitman.

Rok za završetak radova je 45 kalendarskih dana, što znači do kraja marta meseca bi trebali svi radovi da budu završeni. Vrednost radova je 5.100.000 dinara i finansira ih JKP Vodovod i kanalizacija Pančevo.