KulturaNaslovna

„Retro Boki i Sajber Oki u letu spasavaju planetu“ premijerno izvedena u Kulturnom centru Pančeva

Predstava za decu „Retro Boki i Sajber Oki u letu spasavaju planetu“ po tekstu Jasminke Petrović i u režiji Petra Pejakovića, premijerno je izvedena u rasprodatoj dvorani Kulturnog centra Pančeva u utorak, 11. februara.

Predstava je rezultat saradnje Kulturnog centra Pančeva i dečje scene „Pođi tuda“ sa producentskom kućom ETM, glumaca i producenata Nenada Okanovića i Bojana Ivkovića.

Predstavu smo radili veoma ozbiljno, ali smo se i jako zabavljali. I ta radost je u predstavi. Ovaj pozorišni komad se bavi jednom veoma ozbiljnom temom: čuvanjem prirode. To je jedna od najvažnijih stvari danas na svetu. I pozorište treba da čuva prirodu. Ekipa koja je radila predstavu je zaista izuzetna: i spisateljica, i glumci, i likovnjaci, i muzičari, i tehnika. Svi su bili fantastični. Igrali smo se dok smo ozbiljno radili. Nadam se da će se predstava dugo igrati i da će kroz igru sa decom čuvati prirodu, rekao je reditelj predstave Petar Pejaković.

Ova predstava bavi se gorućom temom, ekologijom i očuvanjem prirode.

Pokušali smo da ovo važno pitanje približimo najmlađima, kroz igru i lični primer kako se treba brinuti za svoju okolinu, kazao je Nenad Okanović.

Jasminka Petrović, po čijem tekstu je rađena predstava, je istakla da je stvaranje knjige uglavnom usamljenički posao, a stvaranje predstave je timski rad.

Ova predstava mi je donela posebnu radost, jer je tim bio vrhunski. Maštali smo, dopunjavali jedni druge, radovali se, a najviše se igrali. Verujem da će deca čuti, videti i osetiti naše namere i da će naučiti nešto novo o ekologiji. Planeta se čuva timski, isto kao što se pravi predstava i kao što se deca igraju, poručila je Jasminka Petrović.

Na kraju predstave, Bojan Ivković i Nenad Okanović nosioci glavnih uloga u predstavi, simbolično su predstavnicima škola podelili sadnice jabuka i trešanja da ih zasade i neguju u školskom parku.