DruštvoNaslovna

Pančevo: U centru postavljeni novi kontejneri

Svake godine na teritoriji grada Pančeva se ošteti veliki broj kontejnera – između 150 i 200. JKP Higijena je tokom 2019. godine nabavila 500 novih kontejnera, a planom za 2020. godinu je takođe predviđena nabavka novih 500 kontejnera.

Za nabavku novih kontejnera budžetom je obezbeđeno 15 miliona dinara.

U centru grada postavljeni su novi kontejneri za odlaganje smeća iz okolnih zgrada i prodavnica.

Aleksandar Stevanović, direktor JKP Higijena podseća da ovo komunalno preduzeće svake godine obnavlja dotrajale kontejnere i na njihovo mesto postavlja nove.

JKP Higijena je nastavila akciju koju sprovodi već mesecima unazad, zamene dotrajalih i oštećenih kontejnera sa novim kontejnerima koje smo nabavili. Akciju nastavljamo i u narednom periodu na tačkama koje smo identifikovali kao problematične što zbog manjka kontejnera što zbog neupotrebljivosti postojećih kontejnera koji su trenutno na tim lokacijama, rekao je Stevanović.

Dušan Banjaš, čistač ulice skoro četiri decenije čiste pančevačke ulice i kaže da bi im građani puno pomogli u tom poslu ako bi promenili svoje navike.

Ja radim ovde 39 godina i trudim se stvarno da bude čist grad, samo malo i građani trebalo bi i oni malo da se trude da bacaju u kante i u one male kante i u one velike, da ne bacaju dole na zemlju. Jer kad duva vetar, vetar to raznosi dalje, kaže Banjaš.

Tokom 2019. godine urađen je Plan uređenja svih sabirnih mesta na teritoriji koju pokriva JKP Higijena. Na nekim od tih mesta počeli su radovi. Za te namene je budžetom obezbeđeno oko 12 miliona dinara i radovi će biti izvedeni tokom 2020. godine. Na ovaj način Higijena nastavlja sistemsko uređenje lokacija za odlaganje smeća u različitim delovima Pančeva.