DruštvoNaslovna

Ministar Nedimović u poseti Žablju i Čurugu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je Žabalj, gde je u zgradi lokalne samouprave, zajedno sa predsednikom Opštine Žabalj Čedomirom Božićem i članom Opštinskog veća za poljoprivredu Vladimirom Čonkićem, razgovarao sa poljoprivrednicima.

Veliki broj poljoprivrednika iz Žablja i Đurđeva okupio se u Skupštinskoj sali, gde su u direktnoj komunikaciji sa ministrom diskutovali o temama koje u ovom trenutku okupiraju najveću pažnju poljoprivrednika.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je da je uvek otvoren za razgovor sa poljoprivrednicima i naglasio da u svakom trenutku oni mogu da stupe u kontakt sa njim.

U poslednja četiri meseca obišao sam više od 270 sela sa područja Vojvodine i kroz komunikaciju sa poljoprivrednicima trudim se da definišem najvažnije probleme. Ljudi pravilno percipiraju probleme, a na osnovu toga mi vršimo izmenu zakonskih akata, tako da za oktobar mogu da najavim desetak novih zakona, a koji će biti u interesu poljoprivrednika i njihovih zahteva sa terena. Ministarstvo poljoprivrede će izfinansirati kompletnu niskonaponsku mrežu na teritoriji atara opštine Žabalj, a to uključuje stubove i trafo stanicu, a što se tiče samih priključaka država će poljoprivrednicima, koji žele da se priključe na niskonaponsku mrežu, da finansira 90% od vrednosti priključka. Smatram da će ovo biti veoma značajno posebno za povrtare i voćare sa područja opštine Žabalj, rekao je Nedimović.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić najpre se zahvalio ministru Nedimoviću na poseti opštini Žabalj.

Pre nekoliko meseci ministar Nedimović bio je u poseti Gospođincima gde je razgovarao sa poljoprivrednicima iz tog mesta, dok je danas posetio Žabalj i Čurug. Upravo ovakvi skupovima gde poljoprivrednici direktno postavljaju pitanja ministru je najbolji način da se uspostavi bliska saradnja između lokalne samouprave i ministarstva, sa jedne strane, i poljoprivrednika, sa druge strane. Ono što je bitno, i što duže vreme muči naše poljoprivrednike, je elektrifikacija atara, a upravo ove godine Opština Žabalj u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede započinje projekat elektrifikacije atara. Za početak, ovim projektom elektrifikacije će biti pokriveno oko tri hiljade hektara zemljišta, od Žablja ka Čurugu, rekao je Božić.

Nakon sastanka u Žablju, ministar Nedimović je posetio i Čurug, gde je nastavio sastanak sa poljoprivrednicima iz tog mesta.

Izvor: Zabalj.rs