DruštvoNaslovna

SNS Pančevo: Zahtevamo od nadležnih organa da reaguju u slučaju napada na odbornika Tešića

Ivan Tešić, odbornik Srpske napredne stranke napadnut je oko 13 časova i 30 minuta u centru Pančeva u Ulici Petra Bojovića, nekadašnjoj Lenjinovoj ulici. Ščepan je za vrat, zadobio je nekoliko udaraca i upućene su mu užasne pretnje.

Na konferencije za medije u prostorijama Srpske napredne stranke u Pančevu Ivan Tešić je opisao ceo incident.

Napao me je verbalno i fizički. Više puta mi je spominjao nerođeno dete, davio me je, cimao mi je vrat. Kao što vidite ne mogu u desno da okrenem vrat. Pokušao je da me udari. Izbegao sam taj udarac, otišao sam s lica mesta. Pretio mi je da može za 200 evra da organizuje da mi polome ruke i noge, ispričao je odbornik Ivan Tešić.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Pančevu osudio je napad na svog odbornika Ivana Tešića i pozvao nadležne organe da hitno reaguju. Poverenik SNS u Pančevu Saša Levnajić izjavio je da ovakav nedopustiv napad ima političku pozadinu koji dokazuje da su glavno delovanje opozicije nasilje i mržnja.

Ukazujem da izbori još nisu ni raspisani a predstavnici opozicionih stranaka ovako postupaju. Imamo saznanja da je u pitanju mladić koji je pripadnik opozicije. Pozivam nadležne organe da postupe po pravdi i privedu počinioca. Policija je obaveštena o svemu, naš odbornik je zadobio ozbiljne povrede zbog kojih mu je ukazana pomoć u Opštoj bolnici u Pančevu, rekao je Levnajić na konferenciji za novinare.

Saša Levnajić je zaključio da su ovakvi vandalski činovi gde se preti nerođenom detetu i prebijanjem u Pančevu nedopustivi.