DruštvoNaslovna

Turistička organizacije Opštine Žabalj se predstavila na 42. Sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija opštine Žabalj predstavlja svoju ponudu na 42. Sajmu turizma u Beogradu. Tom prilikom, predsednik Opštine Čedomir Božić posetio je sajam, zajedno sa saradnicima, gde je razgovarao sa posetiocima o turističko-informativnim potencijalima opštine Žabalj, koji su, iz godine u godinu, sve veći.

Na ovogodišnjem Sajmu turizma predstavili smo se zajedno sa Turističkom organizacijom Opštine Temerin. Strategija razvoja turizma Republike Srbije ukazuje na značaj stvaranja regionalnih proizvoda, pa tako da mi već desetak godina zagovaramo ideju Potisja, ove godine smo se udružili sa opštinom Temerin, a pored nas je i opština Novi Bečej. Nadamo se da ćemo u budućnosti okupiti sve opštine iz Potisja i predstaviti jedan kompleksan turistički proizvod, koji će biti konkurentan na jednom turističkom tržištu i van naše zemlje, rekla je direktorica Turističke organizacije Opštine Žabalj Marija Čupić.

Turistička organizacija Opštine Žabalj već nekoliko godina nazad uzima učešće na Sajmu turizma u Beogradu i izlaže proizvode sa područja naše opštine. Na ovom sajmu biće predstavljeno nekoliko projekata, a pre svega projekat ”Put sira i meda” koji smo započeli prošle godine i predstavili ga u nekoliko gradova, kako u Srbiji , tako i u širem regionu, ali tu je i projekat ”Golfom kroz region”. Pored pomenutih projekata, posetiocima sajma biće prezentovane i aktivnosti na vodi koje nudi opština Žabalj, pre svega u parku prirede Jegrička i Stara Tisa, rekao je predsednik Opštine Čedomir Božić.

Turistička organizacija Opštine Žabalj trudiće se da njihova ponuda svake godine bude sve bogatija, a da Žabalj bude jedan od poznatijih turističkih centara u Vojvodini.

Izvor: www.zabalj.rs