DruštvoNaslovna

Pančevo nagrađuje najuspešnije učenike

Grad Pančevo u saradnji s Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva svake godine nagrađuje najuspešnije učenike. Od ove godine ustanovljena je i “Sretenjska nagrada” koja se uručuje najuspešnijim učenicima.

U Gradskoj upravi danas su dodeljene nagrade najuspešnijim učenicima Pančeva koji su osvojili nagrade na takmičenjima i smotrama u zemlji i inostranstvu. Nagrade za 13 najuspešnijih – tablet računare, učenicima je uručio gradonačelnik Saša Pavlov.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva podseća da Grad Pančevo već godinama na različite načine podržava talentovane i uspešne đake.

Grad Pančevo je ustanovio zaista kvalitetan nivo komunikacije i nagrađivanja naše dece za ostvarene rezultate na takmičenjima, a ovom prilikom smo evo ustanovili novu nagradu koja bi trebalo da nosi naziv “Sretenjska”. Na ovakav način mi zaista izlazimo, što se tiče materijalnog davanja, u minimalni susret našim najmlađim sugrađanima, ali u stvari šaljemo jednu jasnu poruku u želji da napravimo jedan sasvim novi sistem vrednosti, da upravo ovi mladi ljudi budu uzor svojoj generaciji, rekao je Saša Pavlov.

Jedna od dobitnica nagrade je Tijana Jakšić, studentkinja prve godine Matematičkog fakulteta.

Išla sam u pančevačku Gimnaziju i u četvrtoj godini sam osvojila prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike za šta me je Grad Pančevo odlučio da nagradi ovim tabletom. I ranije se dešavalo da nagrađuju za uspehe i nikad to nisam očekivala i nikad se nisam zbog toga takmičila, ali me svaki put i obradovalo i donekle poguralo sa radom zato što ne primećujem samo ja svoj uspeh nego eto još neko, rekla je Tijana Jakšić.

 

 

Dr Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ kaže da talentovane dece ima u svakoj generaciji učenika.

Ipak, iza ovih uspeha stoji njihov veliki rad i pomoć porodice i nastavnika. U školama se dobro radi sa ovom decom, mi u Centru za talente isto dobro radimo. Motiv, rad na tom motivu, jer kada dete, odnosno neka deca se provode i izlaze, a ova dece sede, uče, rade. Treba stalno raditi na tom motivu: zašto, čemu sve to, a onda ovakve prilike u stvari i jesu potvrde da neko sve to gleda i pazi na njih i da ništa nije uzalud, kaže dr Dragoljub Cucić.

Od naredne godine nagrade za talentovanu uspešnu decu pod nazivom „Sretenjske nagrade“ biće dodeljivane za Dan državnosti Srbije.