AktuelnoDruštvoNaslovna

U Pančevu uvedene strožije mere: javni prevoz samo do 19 časova

Grad Pančevo, nakon sednice Štaba za vanredne situacije, doneo je nove, strožije, mere za ponašanje u vreme vanrednog stanja.

S obzirom da je za građane iznad 65 godina potpuno zabranjeno kretanje u bilo koje doba dana, a za sve ostale od 20 časova do 5 ujutru, odlučeno je da JKP “Autotransport Pančevo” organizuje javni prevoz samo do 19 časova.

Kako je gradonačelnik Pančeva istakao, Gradski štab za vanredne situacije na današnjoj sednici doneo je naredbu da JKP “Autotransport Pančevo” ograniči javni prevoz do 19 časova, što je u skladu s najnovijom merom Vlade Republike Srbije u periodu vanrednog stanja odnosno s merom ograničenja kretanja u periodu od 20 časova do 5 časova ujutru.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izjavio je i da je imao sastanke s predstavnicima banaka i trgovinskih lanaca.

Cilj ovih razgovora je bio da se u ovim trgovinskim lancima u određenom vremenskom periodu obezbede kase gde će volonteri brže moći da prođu koji kupuju robu za najstariju populaciju. Negde je preporučeno, sugerisano pa i dogovoreno s ovim bankama da po našim zahtevima ili direktnim zahtevima naših sugrađana iz ove populacije izlaze na teren i vrše isplate. S predstavnicima banaka dogovoreno je da starijim sugrađanima, na zahtev, isplatu novca vrše na kućne adrese, a s trgovinskim lancima da otvore posebne kase na kojima će volonteri plaćati za potrepštine koje kupuju za starije sugrađane, objasnio je Saša Pavlov.

Telefonske linije za pomoć najstarijim građanima u Pančevu koje će biti otvorene 24 sata su 013/308-950; 013/308-960 i 013/308-736.