AktuelnoDruštvoNaslovna

Oštrije mere u Srbiji: Od 8 sati biće zatvoreni granični prelazi, od 12 sati zabrana međugradskog saobraćaja

Od osam sati zatvaraju se svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj. Takođe, od 12 časova potpuno se ukida međugradski autobuski i železnički saobraćaj, a ostavlja se mogućnost za automobilski saobraćaj.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su registrovana 103 potvrđena slučaja Kovid-19.

Predsednik Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare rekao da se u danima i nedeljama koje dolaze očekuje dalje ubrzano povećanje broja zaraženih od koronavirusa.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se u danima i nedeljama koje dolaze očekuje ubrzano povećanje broja zaraženih virusom korona, te da će disciplina ljudi biti ključna. On je najavio da se od sutra u 8 ujutru zatvaraju svi granični prelazi za putnički drumski, železnički i rečni saobraćaj, da se od sutra u podne ukida unutrašnji putnički saobraćaj i da se policijski čas do vikenda proširuje.

Sem transportnih kamiona više niko ne može da uđe na teritoriju Srbije, rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da su mere koje su sprovedene u poslednja dva dana dale rezultate i sačuvale su desetine hiljada života.

Rekao je da će sutra od 12 sati biti obustavljen međugradski saobraćaj za vozove i autobuse, a ostavlja se mogućnost za automobilski saobraćaj.

Vučić je rekao da poslednji polasci autobusa i vozova, ka bilo kom mestu, moraju da budu sutra do 12 sati.

Predsednik je kazao i da će narednih dana biti doneta odluka o vremenskom proširenju policijskog časa, odnosno zabrane kretanja, i da ona neće biti od 20 do 5.00 ujutru, već će biti proširena.

Najavio je da će u subotu stići i kineski eksperti našim avionom.

Na snazi je zabrana izlaska za lica starija od 65 godina u urbanim sredinama i za lica starija od 70 godina u ruralnim mestima.

Takođe, važi i zabrana kretanja za sve u periodu od 20 časova do pet sati ujutru.