AktuelnoDruštvoNaslovna

Brnabić: pooštravaju se mere – od sutra bez javnog prevoza, kafića i restorana

Od sutra u 20 sati prestaće javni prevoz na teritoriji cele Srbije, a neće raditi ni kafići, restorani i tržni centri, najavila je večeras premijerka Ana Brnabić, kao novu meru u borbi protiv širenja virusa korona.

Suspendujemo javni gradski prevoz do daljeg, rekla je Brnabić na pres konferenciji u vladi Srbije.

Ona je najavila i da će se u 20 sati zatvoriti restorani, kafići i tržni centri.

U ovom trenutku opasnost je suviše velika, a pritisak na lekare i medicinske sestre suviše veliki da bismo razmišljali o materijalnoj strani svega ovoga, naglasila je Brnabić.

Premijerka je istakla da će biti dozvoljena dostava hrane, zato što pored ukidanja javnog prevoza, putnički, automobilski, privatni, kao i taksi prevoz, može da funkcioniše još uvek.

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je večeras za RTS da će rad kafića, restorana i tržnih centara biti zabranjen već od sutra od 20 časova, a ne od nedelje kako je ranije danas najavila.

Ana Brnabić je u emisiji Oko najavila da će sutra na sednici Vlade biti doneta i odluka da se zabrani okupljanje više od pet ljudi.

U Srbiji je u 18 časova potvrđeno još 17 slučajeva, pa je ukupan broj obolelih 135, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.