AktuelnoDruštvoNaslovna

Pančevo uvelo nove mere: potpuno se ukida javni prevoz i skraćuje rad ugostiteljskih objekata do 15 časova

Gradski štab za vanredne situacije u Gradu Pančevu zasedao je jutros i usvojene su nove mere koje su u nadležnosti lokalne samouprave a kojima se preciznije organizuje funkcionisanje grada u vreme vanrednog stanja.

Od danas se ograničava rad kafića i ugostiteljskih objekata od 8 do 15 časova, a javni gradski i međugradski prevoz od danas se potpuno obustavlja u 19 sati.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da je Štab za vanredne situacije Grada Pančeva doneo je nove, oštrije mere, koje su odmah stupile na snagu.

Tri osnovne mere su danas donete. Jedna je dalje ograničavanje rada ugostiteljskih objekata. Od danas mogu da rade samo od 8 do 15 časova. Tu mislimo na kafiće, restorane i objekte koji na šalterima prodaju hranu. Druga mera je totalno ukidanje danas od 19 časova javnog prevoza i treća osnovna mera je zabrana okupljanja građana koja je posebno vezana za nedelju duž bavaništanskog puta odnosno za takozvanu buvljačku prodaju, rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Gradonačelnik je dodao da su date preporuke i donete odluke da će se od sutra početi sa dezinfekcionim pranjem javnih površina i ulica u gradu Pančevu dezinfekcionim sredstvima.

Gradonačelnik Pavlov je ponovio da je Gradski štab za vanredne situacije grada Pančeva otvorio tri nove telefonske linije za pomoć najstarijim sugrađanima na koje se mogu javiti ukoliko im je potrebna pomoć u vidu nabavke namirnica i lekova. Telefoni su od utorka, 17. marta dostupni 24 sata dnevno. Nakon evidentiranja poziva, Gradski štab obaveštava organizaciju Crvenog krsta i volonteri Crvenog krsta idu u nabavku i kupovinu.

Takođe, Grad će u narednom periodu organizovati određenu pomoć i za socijalno ugrožene penzionere koji imaju primanja ispod 30.000,00 dinara.

Gradonačelnik je apelovao na sugrađane da zaista zovu isključivo onda kada im je neophodna ova vrsta pomoći. Gradonačelnik je ponovo apelovao da stariji sugrađani poštuju naredbu Vlade Republike Srbije i da svi građani Pančeva poštuju naredbu Vlade o zabrani kretanja za sve između 20 časova uveče i 5 časova ujutro. Apelovao je i na građane koji su došli iz inostranstva da budu odgovorni i da poštuju mere o izolaciji i samoizolaciji.

BROJEVI TELEFONA KOL CENTRA ZA POMOĆ NAJSTARIJIM SUGRAĐANIMA SU: (013) 308 950, 308 960 i 308 736