DruštvoNaslovna

Bravo za Opštinu Opovo! Računar na poklon Aleksandru iz Barande kako bi mogao da prati onlajn nastavu

Aleksandar Vlajnić iz Barande učenik je prvog razreda Mašinske škole „Radoje Dakić“ u Beogradu. Kao i svi srednjoškolci Srbije i on je prinuđen da prati onlajn nastavu.

Aleksandar živi u petočanoj porodici sa jednim računarom koji je u kvaru, pa stručnu nastavu prati preko mobilnog telefona. Međutim, kako telefon ne otvara sve aplikacije ne može da prati stručne predmete kao što je tehničko crtanje i slično.

Imao sam problem što nisam mogao da otvorim sve mejlove na telefonu, a na računaru je veći monitor, veća su slova i mogu da vidim bolje, rekao je Aleksandar.

Tim povodom njegov otac Đorđe, koji ima invalidnost 80 posto, obratio se pre nekoliko dana lokalnoj samoupravi sa molbom da im se pozajmi neki polovan računar koji bi koristili tokom ovog perioda.

 

 

Danas su na njihovu adresu došli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i uručili novi računar za Aleksandra.

Onog momenta kada se proglasilo vanredno stanje i zatvorile škole i kada je krenula onlajn nastava, gospodin Vlajnić se obratio kabinetu predsednika opštine i rekao kakav problem ima. Da ima troje dece, da je u teškoj materijalnoj situaciji i da nije u mogućnosti da detetu obezbedi tehničke uslove za praćenje nastave. Naravno, s obzirom da je socijalna politika jedan od osnovnih postulata lokalne samouprave bila sve ove četiri godine, izašli smo u susret, obezbedili sredstva i kupili ovaj računar. Ja se nadam da ćemo ovom dečaku na neki način pomoći da u ovim teškim momentima omogućiti da se obrazuje i školuje u ovakvim okolnostima, izjavio je Zoran Tasić, predsednik Opštine Opovo.

 

 

Đorđe Vlajnić nije očekivao ovakav poklon i zahvalio se ispred svoje porodice predsedniku opštine i lokalnoj samoupravi i nada se da će Aleksandar opravdati ovo poverenje.

Kad mi se dete obratilo da ne može da otvori sve predmete na telefonu, a razredna nam rekla da moramo da nađemo bilo kakav računar, ja sam se obratio opštini da vide da li mogu da dobijem neki školski, polovan na pozajmicu, jer škola sada ne radi. Međutim, prijatno su me iznenadili, predsednik nam je doneo nov računar i stvarno veliko hvala, šta drugo mogu da kažem. E sad je na detetu da opravda to naše i opštinsko poverenje, rekao je Đorđe Vlajnić.

Aleksandar sada ima nov računar, može da prati nastavu i želimo mu da školsku godinu završi sa uspehom.