DruštvoNaslovna

„Sose“ iz Banatskog Brestovca darovale sapune i maske zdravstvenim radnicima

U vreme vanrednog stanja skoro da nema mesta u kojem se žene nisu udružile i organizovale u proizvodnji potrepština za medicinske radnike i druge zaposlene koji moraju da rade i u ovo vreme.

Tako su članice Udruženja žena „Sose“ iz Banatskog Brestovca pripremile veću količinu glicerinskih sapuna i poklonile ih Opštoj bolnici u Pančevu i ambulanti u Banatskom Brestovcu.

Sapuni su potrošni materijal i uvek su potrebni. Mi smo to uradile od srca i danas predale jednu količinu sapuna glavnoj sestri Bolnice da ih rasporedi kolegama po odeljenjima, a jednu količinu smo prosledile i našoj ambulanti u Banatskom Brestovcu. Naša članica Olivera Đorđević koja se bavi izradom sapuna to je učinila zaista od srca, rekla je Milka Čurić, predsednica Udruženja žena „Sose“ iz Banatskog Brestovca.

Takođe deo žena se bavi šivenjem i od pamučnog materijala sašile su maske za zdravstvene radnike. Jovanka Đorđević koja je ovih dana u Banatskom Brestovcu angažovana je na šivenju masku, te iz Udruženja „Sose“ apeluju na građane da ukoliko imaju pamučno platno, koje može da se iskuvava i pegla, doniraju za izradu maski. Deo maski se poklanja i starijim sugrađanima kada im se nose hrana, lekovi i druge potrepštine.