DruštvoNaslovna

Žabalj: Veliki broj volontera pruža pomoć najstarijim sugrađanima

Od dana kada je na teritoriji Republike Srbije proglašeno vanredno stanje, Opština Žabalj je oformila Pozivni centar za svoje starije sugrađane, koji se nalaze u izolaciji a potrebna im je pomoć.

U ovom trenutku, više od 80 volontera iz opštine Žabalj je na terenu i ulažu maksimalan napor kako bi odgovorili na svaki poziv i zahtev, bilo da je u pitanju nabavka prehrambenih namirnica, sredstava za ličnu higijenu, lekova ili sredstava za dezinfekciju.

 

 

Čedomir Božić, predsednik Opštine Žabalj kaže da se maksimalno trude, koliko je u njihovoj moći da stariji sugrađani u što manjoj meri osete trenutne restrikcije koje su usledile nakon proglašenja vanrednog stanja.

 

 

Svakodnevno veliki broj volontera umesto njih obavlja aktivnosti, koje oni trenutno nisu u mogućnosti, a nastojimo da svaki poziv i zahtev u najkraćem mogućem roku realizujemo. Pratimo sve mere koje propisuje Vlada Republike Srbije povodom novonastale situacije u vezi sa “COVID 19”, sprovodimo ih, a naše sugrađane molimo da maksimalno izbegavaju kontakt sa drugim licima i u najboljem slučaju, ostanu kod kuće, rekao je predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

 

 

Pozivni centar Opštine Žabalj aktivan je svakog dana 7 do 16 časova, u kom je aktivno 20 radnika.
Broj Pozivnog centra Opštine Žabalj je 021/210-22-84.

izvor: www.zabalj.rs