DruštvoNaslovna

Pančevo: Profesori Mašinske škole i đaci izrađuju i poklanjaju vizire za zdravstvene radnike

U vreme vanrednog stanja nastava u školama obavlja se putem interneta, dok je malo teže organizovati praktičnu nastavu za srednjoškolce.

U Mašinskoj školi Pančevo su se dosetili i spojili korisno i humano.

Profesori sa đacima putem interneta rade na pripremi tehničkih crteža za vizire odnosno zaštitne maske za zdravstvene radnike čime se sprovodi i deo praktične nastave, a zatim ih profesori na 3D štampačima izrađuju.

 

 

Vizire poklanjaju zdravstvenim ustanovama u Pančevu i Beogradu kako bi zdravstveni radnici bili adekvatno zaštićeni tokom rada sa obolelim pacijentima.

Mašinska škola na taj način svoje đake osim praktičnom radu uči i humanosti.

 

 

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole u Pančevu kaže da trenutno izrađuju vizire koji su preko potrebni zdravstvenim radnicima kako u pančevačkoj bolnici, Južnom Banatu, tako i svima u Srbiji počev od VMA, Instituta „Batut“, Narodnog fronta i svim ostalim zdravstvenim ustanovama.

 

 

Vizire koje radimo, radimo dislocirano na 3D štampačima zbog stanja u kakvom trenutno jesmo. Štampači su kod profesora kući postavljeni i preko onlajn nastave zajedno sa učenicima oni izrađuju programski i štampaju tako da se ovde kasnije samo sklapaju u školi i isporučuju kome je potrebno. Naravno, viziri su besplatni, a prvenstveno su namenjeni zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji fronta, ispričao je Nenad Dojčinović.

 

 

Jedna količina vizira isporučena je i Opštoj bolnici u Pančevu.