DruštvoNaslovna

Pančevo: Najugroženijim građanima volonteri svakog dana dostavljaju kuvane obroke

Grad Pančevo obezbedio je kuvane obroke za najugroženije sugrađane. Volonteri svakog dana od uvođenja vanrednog stanja u vreme ručka na kućne adrese najugroženijih dostavljaju obroke solidarnosti.

U pitanju je pomoć za najugroženije stanovnike Pančeva i građane starije od 65 godina koji imaju potpunu zabranu izlaska iz svojih domova.

 

 

Aleksandar Stevanović, zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije u Pančevu kaže da za sada ima dovoljno obroka, ali i da, ukoliko bude potrebe, taj broj može biti i veći.

 

 

Gradski štab za vanredne situacije obezbedio je veliki broj obroka solidarnosti koji se svakodnevno dostavljaju na adrese najugroženijih sugrađana. Obroci se dostavljaju u vreme ručka preko velike mreže volontera koja funkcioniše na teritoriji grada Pančeva, rekao je Stevanović.

 

 

Stevanović je dodao da je obezbeđen veliki broj obroka solidarnosti.

Ukoliko potrebe budu veće mi ćemo se potruditi da obezbedimo i veći broj ovih obroka kako bismo obuhvatili sve one kojima je ovo zaista potrebno, izjavio je Aleksandar Stevanović.

 

 

Ovakav vid pomoći biće organizovan do kraja vanrednog stanja koje je uvedeno s ciljem da se spreči širenje virusa korona.