DruštvoNaslovna

Redovna dezinfekcija ulica u Pančevu i svim mestima

Dezinfekcija ulica u svim mestima u okolini Pančeva se redovno sprovodi, a danas u podne biće organizovana dezinfekcija ulica u Banatskom Novom Selu.

Aleksandar Stevanović, direktor JKP „Higijena“ i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije u Pančevu kaže da po preporukama Štaba za vanredne situacije Pančeva radnici ovog „Higijene“ prskaju natrijum hipohloritom sve javne površine gde je rečeno da se okupljaju ljudi u većem broju.

 

 

To su mesta gde su se prethodnih dana formirali redovi – ispred apoteka, prodavnica. Na svim mestima gde je to potrebno „Higijena“ radi dezinfekciju tih površina. Započeli smo sa dezinfekcijom ulica na teritoriji celog Pančeva i to redovno obavljamo uz ono što je već odavno ustaljeno – dezinfekcija javnih objekata, Bolnice, Doma zdravlja, Gerontološkog centra i drugih javnih objekata gde za to postoji potreba, rekao je Stevanović.

 

 

Tokom prošle nedelje uz pomoć Mesnih zajednica i dobrovoljnih vatrogasnih društava i udruženja paora u svim seoskim sredinama takođe se obavlja dezinfekcija ulica i javnih površina gde se okupljaju građani.

U Banatskom Novom Selu danas u podne počeće dezinfekcija ulica. To će biti naša obaveza dokle god bude trajalo vanredno stanje. Želim da se zahvalim na angažovanju i dobrovoljnim vatrogasnim društvima i udruženjima paora koji su stavili svoju mehanizaciju na raspolaganje i pomažu nam mnogo u ovom poslu. Bez njih ovaj posao ne bismo mogli da obavimo, jer nemamo toliko kapaciteta da pokrijemo ceo grad i sva mesta na našoj teritoriji, izjavio je Aleksandar Stevanović.

 

 

Stevanović podseća da je pre 15-ak dana počela podela natrijum hipohlorita upravnicima i profesionalnim upravnicima stambenih zgrada. Ima dovoljno količina ovog dezinfekcionog sredstva za sve stambene zgrade