DruštvoNaslovna

Pančevo: Kovid odeljenju Opšte bolnice na poklon hirurške maske i posteljina

Opštoj bolnici u Pančevu kompanija „Eko unija SN“ iz Beograda donirala je pakete humanitarne pomoći koja će olakšati posao medicinskim radnicima lekarima, medicinskim sestrama tehničarima kao i boravak pacijentima.

U paketima je 1.000 zaštitnih maski i 100 posteljina.

Donaciju je uručio Aleksandar Milović, vlasnik i direktor preduzeća „Eko unija SN“.

„Eko unija“ kao društveno odgovorna znači kompanija odlučila je da donira u domenu svojih mogućnosti bolnicu u Pančevu. Poklonili smo im 1.000 hirurških maski i 100 kompleta posteljine. Između ostalog tu smo jer dajemo podršku našim zdravstvenim radnicima, ali i iskazujemo zahvalnost što se brinu o našim sugrađanima u ovim teškim vremenima, izjavio je Aleksandar Milović.

Primopredaji donacije u Pančevu prisustvovali su komandant gradskog Štaba za vanredne situacije Saša Pavlov, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Aleksandar Stevanović i direktor Opšte bolnice u Pančevu, dr Slobodan Ovuka.

Dr Slobodan Ovuka, direktor Opšte bolnice Pančevo zahvalio se na donaciji ističući da zdravstvenim radnicima najviše znači to što i drugi primećuju njihovo svakodnevno zalaganje i daju im podršku da istraju u borbi protiv virusa korona.

Iako Opšta bolnica Pančevo ima dovoljno opreme, dovoljno posteljine, nama svakako znači i ova pomoć. Kao jedan gest dobre volje, dobre namere, ova donacija pruža zdravstvenim radnicima satisfakciju da neko misli na nas. Svakako će ovih 100 kompleta posteljine naći svoje mesto u upotrebi u kovid bolnici. Ovih 1.000 maski, kojih i inače imamo dovoljno, svakako da nam nije višak, jer mnogo osoblja imamo koje radi i ulazi u Bolnicu. Čuvamo osoblje, uzimaju kompletnu zaštitnu opremu, tako da će i ovih 1.000 maski koje smo dobili naći svoju upotrebu u svakodnevnom radu, izjavio je dr Slobodan Ovuka.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov pohvalio je prvrednike koji u teškim uslovma poslovanja ipak pomažu i zajednicu.

Dosta se privrednika javlja i Kriznom štabu i meni lično i našim direktorima u javno-komunalnom sektoru u želji da na neki način pomognu građanima. I mi pokušavamo tu pomoć da usmerimo na ono što je najneophodnije i kome je najpotrebnija, ali u svakom slučaju veoma smo zahvalni svakom od njih, rekao je Saša Pavlov.

U kovid bolnici Pančevo smešteno je oko 170 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

„Eko unija“ je već donirala pakete pomoći bolnicama u Požarevcu, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici, Zemunu, “Dr Dragiša Mišović” i Bežanijska kosa u Beogradu i Domu zdravlja na Vračaru, kao i drugim zdravstvenim ustanovama, a akcija će biti nastavljena i u drugim opštinama i gradovima. Do sada je ovo preduzeće poklonilo oko 12.000 zaštitnih maski i 1.600 kompleta posteljina.