NaslovnaZdravlje

Dr Ovuka: U kovid bolnici u Pančevu poslednjih dana više otpuštenih nego primljenih pacijenata

Direktor Opšte bolnice u Pančevu Dr Slobodan Ovuka izjavio je danas da je u pančevačkoj kovid bolnici trenutno smešteno 159 pacijenata zaraženih korona virusom od kojih su dva na respiratoru sa srednje teškom i lakšom kliničkom slikom, ali da su svi stabilno i dobro.

Dr Ovuka je na konferenciji za novinare koja je održana u Palati Srbije u Beogradu izjavio da je dobro to što je prethodnih nekoliko dana bilo više otpuštenih nego prijema novih pacijenata.

Dr Slobodan Ovuka je rekao i da su pacijenti zaraženi korona virusom smešteni u novom objektu bolnice u Pančevu koji je otvoren posle renoviranja i u kome postoje maksimalni uslovi za rad.

Nemamo inficiranih zdravstvenih radnika. Od početka smo shvatili ozbiljno ovu situaciju, imamo dovoljno zaštitne opreme, niko od osoblja nije bio u prilici da uđe u crvenu zonu bez zastitne opreme i edukacije, kazao je dr Ovuka.

On je naveo da „ima dovoljno elemenata da budemo zadovoljni trenutnim stanjem, ali i da nema opuštanja“.

Dodao je da je ta bolnica danas dobila još pet respiratora koji će, kako je rekao, ostati trajno u toj ustanovi i time olakšati njen rad u budućnosti kada se završi pandemija virusa korona.

Dr Ovuka je naveo da u toj bolnici ima pacijenata i koji nisu iz Pančeva i naglasio da su svi jednako tretirani bez obzira na aderesu prebivalištu i versku i nacionalnu pripadnost.