DruštvoNaslovna

Kovačica: svi penzioneri sa niskim primanjima dobili su pakete pomoći

Na teritoriji opštine Kovačica sa svim naseljenim mestima u toku je isporuka paketa pomoći za penzionere sa mesečnim primanjima ispod 30.000 dinara.

U kutijama koje volonteri nose na adrese 8.000 penzionera su prehrambeni proizvodi kupljeni uz značajnu finansijsku podršku pokrajinske Vlade.

Milan Garašević, predsednik Opštine Kovačica kaže da podela paketa ide brzo i dosta dobro.

Usput iskoristimo priliku da porazgovaramo sa našim penzionerima, da čujemo njihova mišljenja, da vidimo koje su još njihove potrebe, da li im još nešto treba, da li još nešto možemo da učinimo, da li još na neki način možemo da pomognemo, kaže predsednik Opštine Garašević.

Neki od najstarijih stanovnika Kovačice bili su iznenađeni kada su ugledali volontere na svojim kapijama.

Marija Vasić iz Crepaje kaže da je za nju ovo veliki znak pažnje.

Bilo je teških dana i ranije, ali nijedna vlast nije dala ništa tada. Ni Opština Kovačica u ono vreme, jedino sad. Ovo je prvi put da sam nešto dobila, kaže Marija Vasić.

Ilija Arađanin iz Samoša kaže da mu je ova pomoć dobro došla.

I paket mi je dobar, a kad mi donesu kuvano jelo, još mi je bolje. Živim sam i veoma mi znači što mi volonteri redovno donose kuvanu hranu i što me redovno obilaze, kaže Ilija.

 

 

Jano Njemček iz Padine je bio prijatno iznenađen pažnjom.

Onaj čin kad ti otvori neko vrata i donese ti neki dar, zaista je neočekivano i lepo. Nije važno šta je u kutiji, mnogo mi je važnije to što me se neko setio, kaže Njemček.

Sonja Pavlović iz Debeljače radila je 31 godina, a sada ima penziju nešto malo veću od 16.000 dinara.

Zato mi svaka pomoć znači. Bilo šta da dobijemo, odlično je. Ovo mi je značajna potpora, jer ono što je u paketu, neću morati da idem da kupim, kaže Sonja Pavlović.

Opština Kovačica od početka vanrednog stanja brine o svim svojim sugrađanima, nastojeći da svima izađe u susret.

Naredne nedelje Opština Kovačica će podeliti ovakvu pomoć svojim socijalno najugroženijim stanovnicima.