DruštvoNaslovna

Pančevo: Radnici „Zelenila“ sade cveće i uređuju javne površine

JKP „Zelenilo“ najviše posla na uređenju javnih zelenih površina ima u proleće kada je potrebno i redovno košenje, ali i sadnja drveća i cveća.

Uprkos vanrednom stanju, radnici „Zelenila“ koriste lepo vreme i ovih dana sade sezonsko cveće u različitim delovima grada, odnosno menjaju jesenji cvetni materijal letnjim.

Želja im je da centar i sva naselja u gradu budu pod cvećem i zelenilom kako bi, kada prođe vanredno stanje, građani mogli da uživaju u šetnji parkovima.

Danilo Bjelica, direktor JKP „Zelenilo“ kaže da bi Pančevo i dalje bilo uređeno i u cveću, radnici „Zelenila“ ovih dana obavljaju sve uobičajene prolećne radove

Radnici „Zelenila“ uprkos vanrednom stanju su na terenu. Aktivnosti se obavljaju u potpunosti. Sve radne operacije koje su u ovo doba godine prisutne, rade se kao i da nema vanrednog stanja. To znači, uređenje grada, košenje, sakupljanje lišća, sadnja nekih sitnih četiranara, ukrasnog šiblja, sadnja sezonskog cveća tako da sve što je u ovom delu godine zastupljeno po pitanju naše delatnosti mi sprovodimo, kaže Danilo Bjelica.

Ženja Marinković, pejzažni arhitekta u JKP „Zelenilo“ kaže da je za njihove radnike sada sezona košenja svih zelenih javnih površina, a radnice koje se bave sadnjom cveća svakodnevno su na terenu i počeli su sa zamenom jesenjeg cvetnog materijala letnjim.

Pančevo je poznato po različitim cvetnim aranžmanima. I ove godine će oni naravno ostati na zelenim površinama. Ono što se trenutno menja jeste upravo cveće. Za te potrebe ove godine proizveli smo više od 100.000 rasada različitog cveća, ima tu begonija, muškatli, dalija, tagetesa i raznih drugih vrsta koje će krasiti naše zelene površine. S obzirom na vanredno stanje radnici JKP „Zelenila“ rade skraćeno, ali svakako postićićemo do kraja proleća da sve zelene površine budu u cveću i sav rasad da bude zamenjen novim, letnjim. Nemamo trenutno nekih novih aranžmana, ali radimo na restauraciji parkovskog nameštaja i nadam se kada vanredno stanje bude prošlo da će ljudi uživati u zelenim površinama, izjavila je Ženja Marinković.

Ovih dana radnici „Zelenila“ su malo prisutniji u centru grada, jer se u tom delu grada sprovode košenje i uređenje javnih zelenih površina. Nakon toga, narednih dana nastaviće uređenje javnih zelenih površina po naseljima Sodara, Tesla, Kotež 2.