DruštvoNaslovna

Pančevo traži projektanta i izvođača radova za rekonstrukciju Njegoševe ulice

Grad Pančevo raspisao je tender za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na uređenju Njegoševe ulice, najstarije šetališne zone u tom gradu.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da je uređenje Njegoševe ulice jedan od prioriteta gradske vlasti jer žele da vrate život u sam centar grada.

Rekonstrukcijom Njegoševe ulice građani Pančeva dobiće jedno novo osveženo šetalište, dobiće rekonstrukciju druge faze centralnog gradskog trga, a ono što je najvažnije korisnici usluga u ovoj ulici dobiće jednu kvalitetnu infrastrukturu imajući u vidu da su u prethodnom periodu imali dosta problema sa podzemnom infrastrukturom, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov.

 

 

Ugovor sa izvođačem bi trebalo da bude potpisan početkom juna.

Nadam da ćemo svi mi Pančevci uživati u rekonstruisanoj Njegoševoj ulici negde sredinom septembra, rekao je Saša Pavlov.

Površina koja će biti preuređena obuhvata 5,5 hiljada kvadratnih metara, a izabrani izvođač posao će morati da završi za 60 dana.

Radovi obuhvataju izradu projekta, zemljane radove, konstrukciju platoa i trotoara, reparaciju klupa, postojećih stubova za oglašavanje i elektroinstalaciju javnog osvetljenja.

 

 

Njegoševa ulica je poznata šetališna zona u centru grada, duga je 360 metara, a njeno preuređenje biće po modelu „ključ u ruke“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Konkursnom dokumentacijom je predviđeno da deo ploča u Njegoševoj ulici bude zamenjen, postavljene LED ulične svetiljke, a centralni deo ulice ojačan, jer se on koristi za prolazak motornih vozila sa posebnim dozvolama.

Procenjena vrednost radova je 49 miliona i 700 hiljada dinara bez PDV-a.

Rok za podnošenje ponuda je 25. maj do 10 časova, a za isti dan, 15 minuta kasnije je zakazazano i javno otvaranje ponuda.