DruštvoNaslovna

Vrtići u Pančevu počeće da rade 11. maja

Predškolska ustanova “Dečja radost” u Pančevu počela je pripreme za početak rada u svih 20 vrtića nakon vanrednog stanja.

Početak rada predviđen je za 11. maj, a u vrtićima će moći da borave deca svih uzrasta čija oba roditelja rade i ne mogu na drugi način da obezbede čuvanje dece.

U cilju priprema za bezbedan boravak dece u vrtićima 30. aprila su radnici “Higijene” počeli dezinfekciju samih objekata, a radnici “Zelenila” zaduženi su za košenje trave u dvorištima vrtića.

 

 

Snježana Đurić, direktorka PU “Dečja radost” kaže da će od 11. maja ova ustanova početi 11. maja da radi sa decom u celodnevnom boravku.

Predškolska ustanova „Dečja radost“ ima 120 grupa i 2.780 upisane dece. S obzirom da je situacija i dalje vanredna, molimo roditelje da dovode decu samo ako su u situaciji da oba roditelja rade i nemaju drugu mogućnost čuvanja deteta, niti njegovog zbrinjavanja. Mi smo sve uradili što se tiče mera koje su propisane i dete će biti bezbedno u vrtiću, objasnila je Snježana Đurić.

 

 

Direktorka dodaje da roditelji ne treba da brinu o zdravstvenoj bezbednosti, jer će biti pojačana dezinfekcija kako vrtića tako i igračaka i svega onog sa čime će deca biti u kontaktu.

Biće pojačana dezinfekcija s tim da meke igračke i određeni predmeti koji ne mogu da se dezinfikuju neće biti na dohvat ruke deci. Njih ćemo trenutno, dok ne prođe sva ova situacija, skloniti, ali ima drugih sadržaja, aktivnosti kojima će vaspitači raditi kao što su radili do sada onlajn vaspitno-obrazovni rad, kaže Snježana Đurić.

 

 

Aleksandar Stevanović, direktor JKP “Higijena” podseća da ovo preduzeće sprovodi dezinfekciju svih javnih površina i objekata u Pančevu od početka vanrednog stanja, a sada su se odazvali i pozivu gradskog Štaba za vanredne situacije i pristupili dezinfekciji objekta „Dečje radosti“.

JKP “Higijena” će u saradnji sa “Dečjom radosti” proći kroz sve vrtiće na teritoriji grada Pančeva i dezinfikovati ih kako bi bili spremni da dočekaju decu, izjavio je Stevanović.

 

 

Danilo Bjelica, direktor JKP “Zelenilo” se takođe odazvalo pozivu i njihovi radnici su zaduženi za košenje trave u dvorištima vrtića.

U okviru vrtića su zelene površine. Mi to održavamo. Krenuli smo sa Koteža 2, prvo smo uredili vrtić “Bajka”. Nakon toga prelazimo na sve ostale vrtiće u gradu. Sledećih četiri do pet radnih dana mi ćemo završiti sve vrtiće, izjavio je Danilo Bjelica.

 

 

Iz PU „Dečja radost“ obaveštavaju roditelje da će decu na ulazu u vrtiće dočekivati medicinske sestre koje će prvo deci meriti temperaturu beskontaktnim toplomerima, a zatim ih voditi na pranje ruku i smeštati u grupu s ostalom decom. Pre dolaska dece u vrtić, roditelji će imati obavezu da decu odvedu pedijatru na pregled koji će unapred biti zakazan, kako bi dete dobilo potvrdu da sme da pohađa vrtić.

Sve informacije roditelji mogu dobiti na sajtu www.decjaradost.rs.