AktuelnoDruštvoNaslovna

Pojačana dezinfekcija javnih površina i prostora u MZ „Mladost“

Mesna zajednica Mladost dobijenim dodatnim količinama dezinfekcionih sredstava, koje je dobila od Gradskog štaba za vanredne situacije, pojačala je dezinfekciju samih objekata mesnih zajednica, ali i manjih prodavnica i pošta, kao i bankomata, gde ljudi u velikom broju borave svakog dana.

Očekuje se da će se na taj način dodatno pojačati higijenska bezbednost građana u narednim danima kada će građani u većem broju posećivati te lokacije.

 

 

Mišo Marković, rukovodilac Kriznog štaba MZ „Mladost“ kaže da su sredstva dobili od Štaba za vanredne situacije i odmah ga iskoristili za pojačanu dezinfekciju u svom naselju.

 

 

Ovih dana ćemo izvršiti dezinfekciju Mesne zajednice, platoa ispred Mesne zajednice, jer se očekuje podela paketa penzionerima koji imaju niža primanja, pa zbog njih ćemo izvršiti dodatni krug dezinfekcije. Ovih dana obavljamo dezinfekciju svih maloprodajnih objekata, pekara i apoteka na području Mesne zajednice „Mladost“, jer naši sugrađani izlaze najviše u te objekte. Usput delimo svim maloprodajnim objektima dezinfekciona sredstva, da bi mogli i sami, kad mi nismo u mogućnosti, da oni sami izvrše dezinfekciju svojih objekata, rekao je Mišo Marković.

 

 

Darko Savić iz pekare „Panini“ kaže da je njihova pekara radila bez prekida od uvođenja vanrednog stanja, a da su do sada uglavnom sami radili dezinfekciju na propisani način sredstvima koja su imali u tom momentu.

Međutim, kasnije smo dobili od volontera Mesne zajednice „Mladost“ sva ta sredstva, bili su ovde više puta i možemo da im se zahvalimo na tome. Oni su dezinfikovali ulaz, keramički deo, ravne površine, a mi smo ostalo. To smo radili pre početka posla i po završetku posla, objasnio je Savić.

 

 

Gradski štab za vanredne situacije u Pančevu obezbedio je dodatne količine dezinfekcionih sredstava – natrijum hipohlorita i asepsola, za sve mesne zajednice kako u gradu tako i selima i uručio ih pre desetak dana predstavnicima mesnih zajednica.