DruštvoNaslovna

Grad Pančevo donirao zaštitna sredstva školama za produženi boravak

U skladu sa preporukama Ministarstva prosvete od ponedeljka, 11. maja počeće da radi produženi boravak u 9 škola na teritoriji Pančeva i svih naseljenih mesta.

U tim školama boraviće deca čija oba roditelja rade, a koji nisu u mogućnosti na drugi način da organizuju čuvanje dece.

Da bi boravak dece bio bezbedniji, Štab za vanredne situacije Grada Pančeva na zahtev Aktiva direktora škola, uručio je ovim osnovnim školama zaštitnu opremu u vidu maski i rukavica, a biće im dostavljene i određene količine dezinfekcionih sredstava.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da je Grad posredstvom Aktiva direktora osnovnih škola sakupio potrebe osnovnih škola u gradu i ostalim naseljenim mestima, pre svega, onih škola koje organizuju produženi boravak i predškolsku nastavu odnosno rad sa predškolskom decom u ovom periodu nakon ukidanja vanrednog vanrednog stanja.

 

 

Prikupili smo njihove potrebe za zaštitnom opremom, pre svega maskama i rukavicama i iz strateškog magacina Grada Pančeva ta sredstva donirali školama i to ćemo i da nastavimo u narednom periodu. Iskoristili smo ovu priliku da sa direktorima ovih ustanova obavimo razgovor da čujemo šta im još treba. Identifikovali smo da tu još postoji potreba pre svega za dezinfekcionim dezinfekcionim sredstvima i ličnim i vezano za prostor. S obzirom da Grad tim sredstvima raspolaže, obezbediće školama i ta sredstva kako bi boravak dece u njima bio bezbedan, rekao je Saša Pavlov.

 

 

Rođen Lučijan, v.d. direktora u OŠ „Isidora Sekulić“ kaže da su škole prošle nedelje dobile instrukcije Ministarstva prosvete da se izjasne u vezi zainteresovanog broja roditelja za produženi boravak.

Određeni broj roditelja nam se prijavio da će imati potrebu za zbrinjavanjem dece u produženom boravku, tako da će u našoj školi boravak početi da radi od ponedeljka. Jako nam je značajna pomoć koju dobijamo od Grada s obzirom da je preporukama Ministarstva prosvete da se svih mera zaštite pridržavamo korišćenjem zaštitne opreme, a koju nadamo se da ćemo dobijati od Grada u narednom periodu. Otvaranjem boravka izlazimo roditeljima u susret, izjavio je Rođen Lučijan.

Za zbrinjavanje dece u produženom boravku izjasnili su se roditelji u 9 škola u gradu i selima.