DruštvoNaslovna

Jabuka: završava se uređenje prostora ispred vrtića

U Jabuci su u toku završni radovi na uređenju prostora ispred vrtića čime će se značajno povećati bezbednost dece, posebno pri dolasku u vrtić i odlasku kući.

U pitanju je najniži deo Jabuke, koji je često pod vodom zbog visokih podvodnih voda. Ispred vrtića je dubok kanal u kojem se voda dugo zadržavala, širili su se neprijatni mirisi, uvek je puno komaraca i roditelji su do sada stalno strepeli da im dete slučajno ne upadne u kanal.

Sada je taj problem rešen, obezbeđen je protok vode i kanal se uređuje prema projektu tako da neće više biti otvoren niti predstavljati opasnost za građane. Ispred vrtića biće izgrađena i parking mesta, tako da će biti olakšan prilaz vrtiću.

 

 

Kako bi najmlađi stanovnici Jabuke bili bezbedniji, Gradska uprava obezbedila je sredstva za uređenje prostora ispred vrtića kaže Svetlana Grujoski, potpredsednica Mesne zajednice „Jabuka“.

Grad Pančevo nam je obezbedio sredstva za uređenje prostora ispred vrtića, jer je najniži deo u Jabuci. Radovi obuhvataju izgradnju parkinga i uređenje kanala. Uređenje ovog kanala je veoma važno za Mesnu zajednicu i za naše selo prvenstveno zbog bezbednosti dece, jer je bio dubok i pun mulja i stajaće vode. Evo u toku su završni radovi, tako da rešili smo ovaj više toga. Znači, bezbednost dece i komarce i stajaću vodu, kaže Svetlana Grujoski.

 

 

Jelena Stanimirović, roditelj deteta koje ide u vrtić veoma je zadovoljna zbog ovih radova.

Svakako nije bilo prijatno dolaziti svaki dan ovde, pored ovog kanala prolaziti, dovoditi dete u vrtić, ali drago mi je što je taj problem rešen, što je sada prostor ispred vrtića uređen. Naravno, lepši je i bezbedniji za decu. Taj kanal je non stop pun vode, neprijatnih mirisa, ulja. Znači, tu postoji mostić preko kojeg deca prolaze, ali opet ako bi neko dete možda potrčalo u stranu ka kanalu, mislim da ne bi bilo bezbedno uopšte naravno da bude pored kanala, a kamoli da upadne, tako da je ovo sigurno bolje što je urađeno i što je sada sređeno, smatra Jelena Stanimirović.

 

 

Iz budžeta Grada Pančeva obezbeđeno je tri miliona dinara za ove radove i za još dva autobuska stajališta i stazu koja vodi od centra do Doma kulture.