DruštvoNaslovna

Pančevo: Konkurs za najbolje studente otvoren do 12. juna

Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ i Kancelarija za mlade grada Pančeva pozvali su studente i studentkinje završnih godina studija s prosečnom ocenom najmanje devet da se prijave za nagrade koje dobijaju najbolji studenti.

Mirjana Savkov, koordinatorka Kancelarije za mlade podseća da Grad Pančevo već deset godina svoje najbolje studente nagrađuje nagradom koja je simbolična, ali je vrlo značajna za njih, jer ih motiviše da ostanu u svom.

 

 

Svi studenti koji su ove školske godine, odnosno 2019/20, upisali završnu godinu, četvrtu godinu ili neke druge vrste studija i koji imaju prosek iznad 9 mogu i imaju pravo da se prijave na ovaj konkurs. Konkurs je ove godine produžen odnosno traje skoro mesec dana. Traje do 12. juna i imaju pravo da se prijave onlajn, to jest, preko Kancelarije za mlade mejlom ili da svoje dokumente dostave u Uslužni centar Gradske uprave, rekla je Mirjana Savkov.

Miljan Zarubica, je student iz Pančeva koji je sada na masteru, ali je prošle godine završio Elektrotehnički fakultet – osnovne studije sa prosekom 9,73 i dobio je ovu nagradu grada.

 

 

Za konkurs sam saznao na društvenim mrežama od Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“. Okačili su fajl na kome je bilo uputstvo za prijavljivanje i osnove konkursa. S obzirom na to da je Pančevo jedna od retkih lokalnih samouprava koja daje ovakve nagrade i koja voli da ohrabri svoje studente da da budu što bolji nagrada je stvarno od značaja mnogo. Preporučio bih svima koji ispunjavaju uslove da se prijave na konkurs, zato što ne postoji nijedna druga restrikcija. Osim toga, zna se, ako ste ispunili uslove, ako imate određen prosek sigurno dobijate nagradu i nema nikakve selekcije osim toga, kaže Zarubica.

Za gradske nagrade mogu konkurisati studenti državljani Srbije, ili oni sa statutom izbeglice ili raseljenog lica, a nužno je da imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji Pančeva. Uslov je da prethodnih godina nisu dobijali nagradu od grada Pančeva.

Prijavu sa dokumentacijom o uspehu na studijama studenti mogu dostaviti do 12. juna.

 

 

Prijave mogu podneti mejlom na adresu kancelarijazamlade@pancevo.rs ili lično, predajom dokumenata u Uslužni centar Gradske uprave Pančevo. Tekst konkursa objavljen je na sajtu Grada Pančeva www.pancevo.rs.

Uručivanje nagrada predviđeno je za 12. avgust, na Međunarodni dan mladih.