DruštvoNaslovna

Pančevo: Izgrađena vodovodna mreža u naselju Skrobara

Naselje „Skrobara“ pripada Mesnoj zajednici Gornji grad i u njemu trenutno živi najmanje stanovnika. Grad Pančevo jednako brine o stanovnicima u svim mesnim zajednicama i naseljima na svojoj teritoriji.

Zbog toga su ovih dana u toku završni radovi na izgradnji vodovodne mreže kako bi građani mogli da se priključe na gradski vodovod.

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da su obećanje koje su dali svojim građanima ispunili ističući da je sada završena prva faza radova na izgradnji vodovodne mreže u naselju Skrobara.

 

 

Doveli smo vodovodnu mrežu u naselje Skrobara. Svi oni koji žive u Skrobari imaće mogućnost priključenja na novu vodovodnu mrežu. Takođe, i svi privredni subjekti koji ovde posluju ili žele da ostvare svoje poslovanje imaće mogućnost priključka. Takođe bih napomenula da ćemo nastaviti sa izgradnjom vodovodne mreže po drugoj fazi, a celokupna vodovodna mreža će biti izgrađena do kraja godine, rekla je Maja Vitman.

 

 

Dužina trase u prvoj fazi je oko 2.600 metara, a vrednost radova je oko 14 i po miliona sa PDV-om. Za drugu fazu izdvojeno je 15 miliona dinara s tim što smo 20% samo biti učešće Grada, 80% je sufinansirano od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Ukupna dužina trase po prvoj i drugoj fazi je oko 6 kilometara.