AktuelnoDruštvoNaslovna

Pančevo: Za 24 meseca biće kompletno sređeni svi lokalni putevi

Nakon prve strateške faze privrednog razvoja grada, izgradnje i opremanja Severne industrijske zone i dolaska investitora, stvorili su se uslovi za realizaciju idućeg strateškog pravca razvoja Pančeva, a to je poboljšanje komunalne infrastrukture kroz rekonstrukciju i izgradnju mreže od 37 kilometara lokalnih puteva u gradu i svim naseljenim mestima, saznajemo u Gradskoj upravi Pančevo.

Rekonstruisaće se i rehabilitovati 37 kilometara putne mreže u svim naseljenim mestima i gradu u naredna 24 meseca. Radovi će započeti u avgustu sa precizno definisanom dinamikom trajanja. Vrednost projekta je 6 milijardi dinara, što je iznos jednogodišnjeg budžeta Grada Pančeva. U pitanju je do sada najveće ulaganje u putnu infrastrukturu grada Pančeva ikada.

Projekat se sprovodi putem javno privatnog partnerstva, što otvara mogućnost za bržu realizaciju projekata, i ono što je važno, za građane Pančeva bez kreditno-finansijskog opterećenja budžeta. Realizacijom ovog projekta po prvi put redovno će se održavati putevi i ulice u gradu, ali i naseljenim mestima u zimskom i letnjem periodu. Naseljena mesta će imati isti tretman kao i gradske zone, poručuju iz Grada.

Radovi će biti izvedeni na rekonstrukciji ulice Svetozara Šemićeve sa raskrsnicom Svetog Save (sa mogućnošću izgradnje kružnog toka), radiće se i produžetak ulice Sveti Sava i Železničke (ulica paralelna sa prugom). Radiće se tri kraka.

Cilj radova je pripremanje putne infrastrukture za proširenje saobraćajnice zbog potrebe izgradnje nove autobuske stanice koja će biti u ulici Svetozara Šemića, kao i u cilju uređenja tog poteza koji se naslanja na novi buvljak. Nakon završenih radova, u periodu pred nama, ulica će bi uređena do kraja. Ulica Svetozara Šemića se priključuje na ulicu Dimitrija Tucovića.

Kružni tok na Jabučkom putu

Kvalitetna putna mreža biće dostupna svim građanima i privrednim subjektima bez obzira gde oni živeli da li u gradu ili u nekom od naselja. Nakon završetka izvršiće se integracija svih novoizgrađenih puteva u postojeću mrežu u cilju poboljšanja kvaliteta celine lokalne putne infrastrukture. Stepen bezbednosti saobraćaja biće povećan. Značajno je i što će biti izgrađeni novi priključci u ulicama koje će biti rekonstruisane. Radiće se izgradnja novih trotoara, ali i rekonstruktrukcija postojećih. Proširiće se kapacitet parking mesta i izgraditi novi parkinzi. Troškovi održavanja puteva biće znatno smanjeni što ostavlja sredstva i mogućnosti da se ulaže u druge oblasti.

Ovo je spisak ulica i lokalnih puteva koji će biti potpuno rekonstruisani:

CENTAR – Branka Anovića

GORNjI GRAD – Branka Radičevića (od Moše Pijade do Ive Kurjačkog), deo ulice Svetozara Šemića, Svetog Save i Železničke

TESLA – JOSIFA MARINKOVIĆA

KOTEŽ – RADNIČKA

STRELIŠTE –VELjKA VLAHOVIĆA (nastavak do Joakima Vujića)

KARAULA – RIBARSKA, CVETNA, ZAPADNA

KUDELjARAC – ŠARPLANINSKA (od Novoseljanskog puta do Bačvanske), ZLATIBORSKA

STARI TAMIŠ – ORAHA

VOJLOVICA – BRATSTVA JEDINSTVA

MISA – HERCEGOVAČKA

SEVERNA POSLOVNA ZONA – Pristupna saobraćajnica u Severnoj idustrijsko poslovnoj zoni u Pančevu

NASELjENA MESTA

KAČAREVO – Vinogradska, Makedonska, Narodnog fronta trotoar 1, Narodnog fronta trotoar 2

STARČEVO – Vinogradarska, Vojvođanska, Baštenska, Kestenova, Veljka Vlahovića, Proletnja

GLOGONj – Mlinska, Prvi maj, JNA (od Oslobođenja do nasipa na Tamišu)

DOLOVO – Zimska, Sonje Marinković, Ive Lole Ribara, Bratstva Jedinstva

IVANOVO – 29. novembra trotoari, Proleterska, Matija Gupca (od 29. novembra, do Dože Đerđa), Matije Gupca (od Dože Đerđa do nasipske), Nasipska i deo ulice Matije Gupca, deo Vojvođanske ulice, od 7. jula do Petefi Šandora i deo ulice Ive Lole Ribara

OMOLjICA – Žikice Jovanovića Španca, Avalska, Zadružna, Desanke Maksimovića, Proleterka, Josifa Pančića

BANATSKO NOVO SELO – Bratstva Jedinastva, Žarka Zrenjanina, JNA (od Baštenske do Mihajla Pupina, Ive Lole Ribara do Oslobođenja, Zmaj Jovina do Utrinske), Železnička, Crepajski put, Mihajla Pupina

BANATSKI BRESTOVAC – od Mihajla Pupina do Zmaj Jovine (ul. Ponjavička), Vuka Karadžića, I. L. Ribara, Kutina 2

JABUKA – Goce Delčeva (od Zmaj Jovine do Radničke), Z. Jovina sa parkingom (od omladinske do Vuka Karadžića), Vardarska (od Maršala Tita do Ribarske)

Takođe, Grad Pančevo će u narednom periodu rekonstruisati i sledeće ulice:

CENTAR – CARA LAZARA, TAKOVSKA, DOSITEJEVA

GORNjI GRAD – DIMITRIJA TUCOVIĆA, KARAĐORĐEVA (od Moše Pijade do Ive Kurjačkog), KARAĐORĐEVA (od Ive Kurjačkog do Knićaninove), MARKA KULIĆA (od Moše Pijade do Uroša Predića), STEVICE JOVANOVIĆA (od Karađorđeve do Sinđelićeve), PATRIJARHA ČARNOJEVIĆA, TANASKA RAJIĆA (od Dimitrija Tucovića do Svetog Save), UROŠA PREDIĆA (od Marka Kulića do Karađorđeve), IVE KURJAČKOG (od Svetog Save do Vojvođanskog Bulevara), JOVE MAKSINA (od Dimitrija Tucovića do Svetog Save), SINĐELIĆEVA (od Jove Maksina do Knićaninove)

KARAULA – Zimska

TESLA – KNEZA MIHAJLA OBRENOVIĆA (od Graničarske do Oslobođenja), ČUMIĆEVA,

KOTEŽ – MARIJE I LAZARA DRAGIĆEVIĆA

STRELIŠTE – JOAKIMA VUJIĆA

KUDELjARAC – OHRIDSKA, BORSKA, PELISTERSKA – proseci, PRESPANSKA, VLASINSKA

STARI TAMIŠ – BOROVA