NaslovnaSport

Atletika: Marija Mrkela i Aleksa Živanov najbolji u Srbiji

Ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniore održano je 20. juna na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici. Na takmičenju su bile prisutne sve najbolje ekipe u Srbiji u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Sve što je najbolje u srpskoj atletici bilo je u Sremskoj Mitrovici. Takmičenje je pokvarilo samo vreme, jer je gotovo na celom takmičenju padala kiša, bilo je dosta hladno i vetrovito pa su izostali vrhunski rezultati.

AK „Dinamo“ Pančevo zasluženo se našao na ovom finalnom Ekipnom prvenstvu Srbije u ženskoj i muškoj konkurenciji među osam najboljih klubova u Srbiji.

Najbolje rezultate po očekivalju postigli su Marija Mrkela i Aleksa Živanov pobedivši u svojim trkama. Marija Mrkela je pobedila na 800m. Zbog izuzetno lošeg vremena dogovor je bio da istrči koliko je potrebno za pobedu i ona je to ispunila.

Aleksa Živanov je takođe pokazao pobedom da je najbolji bacač koplja u Srbiji u svojoj konkurenciji.

Pored ovo dvoje takmičara moramo istaći izuzetan nastup Andreja Božanića koji je u trci na 1500m osvojio srebrnu medalju i Anastasiju Mrkelu koja je bila treća na 400m.

Lični rekord u bacanju koplja od 500g postiga je Lana Cvetkoski i u konkurenciji starijih devojčica osvojila 4. mesto.

Moramo pomenuti Lanu Anđelovski koja je odlično istrčala trku na 100m prepone, Ninu Krsmanović u skoku u dalj i vis kao i Tijanu Nikolić u trci na 1500m. U muškoj konkurenciji odličan nastup imali su naši atletičari: Strahinja Stevšić u trkama na 100m i 400m kao i naš novi član Luka Samardžić koji je nastupio u tri discipline (skoku u dalj i vis kao i u štafeti).

Ovi momci su dali nemerljivi doprinos našem uspešnom nastupu na ovom takmičenju, kaže trener Cvetkoski.

Na takmičenju su još nastupili i Anđela Brošćanc, Andrea Milićev, Katarina Njari, Natalija Kostadinović, Srna i Damjan Marković. Svi oni su bili deo naše ekipe i veliko im hvala za doprinos koji su dali svojim nastupom na takmičenju.

AK „Dinamo“ je u ukupnom zbiru bodova na kraju takmičenja osvojio 6. mesto u ženskoj i 7. mesto u muškoj konkurenciji. Ako sagledamo u kakvim uslovima treniraju ostali najbolji klubovi u Srbiji ( i da smo mi jedini klub u konkurenciji bez atletske staze) možemo biti ponosni na naš klub AK „Dinamo“ Pančevo, izjavio je Ljupčo Cvetkoski, trener.

Ekipu je uz veliku pomoć roditelja i predsednika kluba Zorana Božanića predvodio trener Ljupčo Cvetkoski.