DruštvoNaslovna

Grad Pančevo raspisao konkurs za samozapošljavanje

Grad Pančevo nastavlja da realizuje mere iz Akcionog plana za zapošljavanje kojim iz budžeta sufinansira samozapošljavanje građana odnosno pokretanje sopstvenog biznisa.

Konkurs je raspisan 15. juna i objavljen na sajtu Grada Pančeva.

U okviru mere samozapošljavanja preduzetnici mogu da dobiju do 500 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog posla.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva naglašava da je Grad uprkos neočekivanim finansijskim izdacima prouzrokovanim pandemijom zbog virusa kovid-19 nastavio realizaciju mera koje su se u prethodnom periodu pokazale kao efikasne, pre svega, u cilju unapređenja privrednog ambijenta.

 

 

To je predviđeno Lokalnim akcionim planom zapošljavanja i jedna od najefikasnijih je mera samozapošljavanja. Pančevo je i ove godine obezbedilo sredstva za njenu realizaciju. Ona podrazumeva davanje budućim preduzetnicima do 500.000 dinara i obezbeđivanje besplatne pravno-savetodavne pomoći, kaže gradonačelnik Saša Pavlov.

Lokalnim akcionom plana zapošljavanja Grada Pančeva predviđeno je 11 mera za povećanje zaposlenosti, a jedna od najefikasnijih je mera samozapošljavanja.

Ovim dokumentom Grad Pančevo omogućava srednjim školama da unaprede svoju konkurentnost među srednjim školama, putem poboljšanja uslova za izvođenje praktične nastave. I ovaj konkurs je raspisan 15. juna, kao i konkursi za „Studentsku letnju praksu“ i pružanje pravno-savetodavne pomoći preduzetnicima koji su tek započeli svoje poslovanje uz finansijsku pomoć Grada Pančeva.